Logo sk.boatexistence.com

Môžete použiť maslo po jeho rozpustení?

Obsah:

Môžete použiť maslo po jeho rozpustení?
Môžete použiť maslo po jeho rozpustení?

Video: Môžete použiť maslo po jeho rozpustení?

Video: Môžete použiť maslo po jeho rozpustení?
Video: быстрый торт "КИЕВСКИЙ"! Этим способом 100% получается! Без глютена! 2024, Smieť
Anonim

Keď maslo roztopíte teplom, emulzia sa „rozbije“a zložky sa oddelia. Ak vám zostane rozpustené maslo z varenia alebo pečenia, môžete ho dať späť do chladničky a ono stuhne, ale zostane aj rozbité.

Môžete znova použiť rozpustené maslo?

3 odpovede. Maslo môže vyzerať úplne amorfne, ale v skutočnosti je v tuku značné množstvo štruktúry, najmä kryštály tuku, ktoré ho robia pevnejším. Jeho roztopenie narúša celú túto štruktúru a nemôže ju získať späť iba opätovným stuhnutím, takže štruktúra predtým rozpusteného masla je skutočne iná.

Čo sa stane, ak použijem rozpustené maslo?

Pridaním rozpusteného masla do receptu zmeníte štruktúru, hustotu a štruktúru vašich koláčikov a koláčov': Pridaním rozpusteného masla namiesto tradičného zmäkčeného masla získate žuvačku cookie. Zmäknuté maslo v cestíčku na sušienky vám poskytne koláčik viac podobný koláčiku.

Ako dlho trvá, kým rozpustené maslo opäť stuhne?

Za asi 5-8 minút od začiatku (v závislosti od množstva masla, ktoré ste použili), maslo získa zlatistú farbu. Pena mierne klesne a mliečna sušina na dne panvice sa opečie.

Je pre vás roztopené maslo zlé?

Maslo je vo všeobecnosti zdravé – a má nízky obsah laktózy – ale pri nadmernej konzumácii môže prispievať k priberaniu. Hoci je obviňovaný zo zvýšenia rizika srdcového choroba, niektoré štúdie naznačujú, že by mohol prospievať zdraviu srdca.

Odporúča: