Ako fungujú fosforeskujúce nálepky?

Obsah:

Ako fungujú fosforeskujúce nálepky?
Ako fungujú fosforeskujúce nálepky?

Video: Ako fungujú fosforeskujúce nálepky?

Video: Ako fungujú fosforeskujúce nálepky?
Video: Know the Glow - phosphorescence vs fluorescence 2024, Október
Anonim

Žiarivé tyčinky fungujú na základe chemiluminiscencie - to znamená, že svetlo je vyžarované ako produkt chemickej reakcie. Položky, ktoré potrebujú nepretržite svietiť s malým alebo žiadnym „nabíjaním“, ako sú ručičky hodín alebo hodiniek, ktoré po zhasnutí svetla svietia celé hodiny, fungujú pomocou rádioluminiscencie.

Ako fungujú nálepky žiariace v tme?

Fungujú prostredníctvom fenoménov nazývaných fosforescencia a fluorescencia Materiál absorbuje energiu (zvyčajne vo forme určitého farebného svetla) a potom ju uvoľňuje ako iné farebné svetlo. … To im umožňuje svietiť niekoľko minút po zhasnutí svetiel v spálni.

Ako dlho fungujú nálepky žiariace v tme?

Pokiaľ ide o to, ako dlho trvá žiara po nabití, závisí to aj od značky. Vo väčšine prípadov môžete očakávať, že nálepky budú svietiť až štyri hodiny. Niektoré značky na vás však môžu zapôsobiť a ich nálepky si vydržia žiaru aj viac ako 10 hodín!

Ako funguje žiarivý plast?

Fosfory vyžarujú viditeľné svetlo po tom, čo sú nabité energiou a vyžadujú vystavenie svetlu na chvíľu, kým budú žiariť v tme. Fosfory potom pomaly uvoľňujú svoju uloženú energiu v priebehu času.

Prečo nálepky svietia v tme?

Väčšina nálepiek s hviezdami používa sulfid zinočnatý, ktorý im dodáva zelenú až žltú žiaru. Viete, čo dáva žiare v temných hviezdach ich lesk? Tieto nálepky obsahujú fosfor, vďaka čomu budú v tme slabo svietiť Väčšina nálepiek s hviezdami používa sulfid zinočnatý, ktorý im dodáva zelenú až žltú žiaru.

Odporúča: