Logo sk.boatexistence.com

Prečo sa brzdí spojkový pedál?

Obsah:

Prečo sa brzdí spojkový pedál?
Prečo sa brzdí spojkový pedál?

Video: Prečo sa brzdí spojkový pedál?

Video: Prečo sa brzdí spojkový pedál?
Video: The Clutch Pedal Slams To the Floor! 2024, Júl
Anonim

Napríklad sa vám môže spojka prilepiť alebo spomaliť pri stúpaní, ak je časť tiahla natiahnutá, ohnutá alebo zlomená. Dokonca aj malé nesprávne nastavenie môže spôsobiť problémy v tomto systéme. Všetko, čo ovplyvňuje jeho schopnosť vytvoriť dostatočnú silu, ovplyvní spôsob, akým váš pedál funguje.

Prečo sa mi nevracia spojkový pedál?

Spravidla existuje niekoľko rôznych možností, prečo pedál spojky zostane na podlahe. Môže to byť zlyhaný hlavný valec spojky, pomocný valec, chybné vedenie kvapaliny alebo zlyhala spojka.

Aký by mal byť pedál spojky?

Podobne ako brzdový pedál, aj spojkový pedál by mal mať pevný pocit, keď ho stlačíte. Mal by klásť odpor, keď ho tlačíte smerom k podlahe, a prestať sa vyhýbať skutočnej podlahovej doske. Keď stlačíte pedál, mali by ste byť schopní zmeniť prevodové stupne.

Ako dostanem späť tlak do spojky?

Druhý koniec vložte do prázdnej fľaše s vodou a doplňte brzdovú kvapalinu z hlavného valca. Zatlačte na pedál spojky – Ak máte so sebou priateľa, nechajte ho, aby si sadol na sedadlo vodiča a 10 až 15-krát stlačil pedál spojky, aby sa vytvoril tlak. Potom nech stlačia a podržia pedál spojky úplne stlačený

Ako zistíte, či máte v spojke vzduch?

Ak je váš spojkový pedál v ktoromkoľvek bode pri stlačení na podlahu mäkký alebo „šponovitý“, je to znamenie, že máte nízku hladinu spojkovej kvapaliny. Ten špongiovitý, nekonzistentný pocit je spôsobený vzduchom v spojkovom potrubí od hlavného valca po pomocný valec.

Odporúča: