Logo sk.boatexistence.com

Používal sa kob alt pri náhradách bedrového kĺbu?

Obsah:

Používal sa kob alt pri náhradách bedrového kĺbu?
Používal sa kob alt pri náhradách bedrového kĺbu?

Video: Používal sa kob alt pri náhradách bedrového kĺbu?

Video: Používal sa kob alt pri náhradách bedrového kĺbu?
Video: Hip Replacement Metallosis 2024, Smieť
Anonim

Mnoho kovových náhrad bedrového kĺbu bolo vyrobených s použitím tvrdého kovu nazývaného kob alt , aby sa predĺžila životnosť náhrady bedrového kĺbu. Keďže náhrady bedrového kĺbu zlyhávajú a do tela sa dostávajú kovové vločky, pacienti môžu trpieť toxicitou kob altom toxicitou kob altom Otrava kob altom je intoxikácia spôsobená nadmernou hladinou kob altu v tele Kob alt je základným prvkom zdravia v zvieratá v nepatrných množstvách ako súčasť vitamínu B12 Nedostatok kob altu, ktorý je veľmi zriedkavý, je tiež potenciálne smrteľný, čo vedie k zhubnej anémii. https://en.wikipedia.org › wiki › Cob alt_poisoning

Otrava kob altom – Wikipedia

(zvýšené hladiny kob altu).

Obsahujú titánové náhrady bedrového kĺbu kob alt?

Stehenný driek je časť náhrady, ktorá zapadá do stehennej kosti. Historicky je tento vyrobený z titánu a/alebo kob alt-chrómových kovov V modernej ére náhrad bedrového kĺbu sú cementované drieky (vložené chirurgickým kostným cementom) zložené z kob alt-chrómových kovov.

Kedy začali používať kob alt pri náhradách bedrového kĺbu?

V v roku 2000 spoločnosti začali vyrábať a presadzovať tieto náhrady bedrového kĺbu typu kov na kov, ale čoskoro sa ukázalo, že majú vyššiu poruchovosť ako je bežné. Okrem toho sa ľudia sťažovali na bolesti bedier a vykazovali zvýšené hladiny kob altu a chrómu.

Aký kov sa najčastejšie používa pri náhradách bedrového kĺbu?

Kovové a plastové implantáty

Najčastejšie používané kovy zahŕňajú titán a nehrdzavejúcu oceľ. Plast sa nazýva polyetylén.

Sú kob altové boky bezpečné?

Požitie alebo vdýchnutie príliš veľkého množstva kob altu môže viesť k hluchote, problémom so štítnou žľazou, nervovým problémom a problémom so srdcom. Rovnaké problémy sa môžu vyskytnúť u pacientov s implantátom bedrového kĺbu, ak je množstvo kovových iónov v krvi nadmerné. Keď sa uvoľní nadmerné množstvo kob altu, telo ho môže rýchlo vylúčiť.

Odporúča: