Logo sk.boatexistence.com

Je sušené droždie aktívne?

Obsah:

Je sušené droždie aktívne?
Je sušené droždie aktívne?

Video: Je sušené droždie aktívne?

Video: Je sušené droždie aktívne?
Video: Тесто как пух. Универсальное дрожжевое тесто проще простого. Тесто за 5 минут для любой выпечки. 2024, Smieť
Anonim

Sušené droždie prichádza v dvoch formách: aktívne a instantné. „Aktívne“opisuje akékoľvek sušené droždie, ktoré je potrebné pred použitím aktivovať, zatiaľ čo „instantné suché droždie“opisuje akékoľvek suché droždie, ktoré je pripravené na použitie ihneď po otvorení balenia.

Je sušené droždie okamžité alebo aktívne?

Aktívne sušené droždie a instantné droždie možno vo všeobecnosti používať zameniteľne, jedna za jednu (hoci aktívne sušené droždie môže kysnúť pomalšie). Ak teda recept vyžaduje instantné droždie a namiesto toho použijete aktívne sušené droždie, možno by ste mali zvážiť pridanie ďalších 10 až 15 minút na kysnutie.

Ako zistíte, či je sušené droždie aktívne?

Preverte svoje droždie, aby ste zistili, či je stále aktívne, pridaním 1 lyžičky cukru a 2 1/4 lyžičky droždia (jedna obálka) do 1/4 šálky teplej vody. Potom počkajte 10 minút. Ak zmes prebubláva a vytvára kvasnicovú arómu, kvasnice sú stále dobré.

Potrebujete aktivovať suché droždie?

Sušené droždie sa dodáva v dvoch základných variantoch: instantné a aktívne suché. Ak máte instantné droždie, nie je potrebné aktivovať droždie: Stačí ho zmiešať so suchými ingredienciami. Ak máte aktívne sušené droždie, pomôže najskôr aktivovať droždie.

Ako používate instantné sušené droždie namiesto aktívneho?

Nahradenie aktívneho sušeného za instantné (alebo rýchlo rastúce) droždie: Použite o 25 percent aktívnejšie suché droždie Napríklad, ak recept vyžaduje 1 čajovú lyžičku instantného droždia, použite 1 1/4 čajovej lyžičky aktívneho suchého. A nezabudnite si kvások "dokázať", t.j. rozpustiť ho v časti vody z receptu, zohriatej na 105 stupňov.

Odporúča: