Logo sk.boatexistence.com

Kedy bol tagalog ustanovený ako národný jazyk Filipín?

Obsah:

Kedy bol tagalog ustanovený ako národný jazyk Filipín?
Kedy bol tagalog ustanovený ako národný jazyk Filipín?

Video: Kedy bol tagalog ustanovený ako národný jazyk Filipín?

Video: Kedy bol tagalog ustanovený ako národný jazyk Filipín?
Video: TODAY'S SERMON FROM GOD AND JESUS CHRIST!💗🙏💗👑💗 @https://youtube.com/@patrickmcdowell4866 2024, Smieť
Anonim

Je to rodný jazyk ľudí v regióne Tagalog na severnom ostrove Luzon. Bol vyhlásený za základ národného jazyka v 1937 vtedajším prezidentom Republiky Commonwe althu Manuelom L. Quezonom av roku 1959 bol premenovaný na Pilipino.

Kedy sa filipínčina stala národným jazykom?

Dňa 7. júna 1940 prijalo Filipínske národné zhromaždenie zákon Commonwe alth Act č. 570, v ktorom sa uvádza, že filipínsky národný jazyk bude považovaný za úradný jazyk s účinnosťou od 4. júla 1946 (v súlade s očakávaným dátumom nezávislosti krajiny od Spojených štátov amerických). Štáty).

Je tagalčina národným jazykom Filipín?

Tagalčina bola vyhlásená za úradný jazyk prvou revolučnou ústavou na Filipínach, ústavou Biak-na-Bato v roku 1897. … Spolu s angličtinou je národným jazykom mal oficiálny štatút podľa ústavy z roku 1973 (ako „pilipínsky“) a súčasnej ústavy z roku 1987 (ako filipínsky).

Prečo je tagalčina hlavným jazykom Filipín?

Tagalčina bola pôvodne pôvodom z južnej časti Luzonu, predtým ako sa rozšírila ako druhý jazyk na všetky ostrovy filipínskeho súostrovia, vďaka svojmu výberu ako základu pre filipínčinu, národný jazyk zFilipín v roku 1937 a na skutočnosť, že tagalčinou sa hovorí vo filipínskom hlavnom meste …

Aký je prvý jazyk na Filipínach?

Tagalog je jazyk, ktorý pochádza z filipínskych ostrovov. Je to prvý jazyk väčšiny Filipíncov a druhý jazyk väčšiny ostatných. Viac ako 50 miliónov Filipíncov hovorí tagalčinou na Filipínach a 24 miliónov ľudí hovorí týmto jazykom na celom svete.

Odporúča: