Logo sk.boatexistence.com

Prečo bude klinistix reagovať iba s glukózou?

Obsah:

Prečo bude klinistix reagovať iba s glukózou?
Prečo bude klinistix reagovať iba s glukózou?

Video: Prečo bude klinistix reagovať iba s glukózou?

Video: Prečo bude klinistix reagovať iba s glukózou?
Video: НЕВИДИМЫЙ МИР 2024, Smieť
Anonim

Tučinky CLINISTIX™ obsahujú enzým glukózooxidázu vysušený na papierovej podložke na konci tyčinky. Tým sa oxiduje iba glukóza (a žiadny iný cukor) za vzniku kyseliny glukónovej a peroxidu vodíka.

Na čo reaguje Clinistix?

Na testovanie glukózy môžeme použiť špeciálne testovacie tyčinky nazývané Clinistix. Tyčinky obsahujú dva enzýmy. Prvá z nich, glukózooxidáza, urýchľuje reakciu medzi glukózou (v testovacej kvapaline) a kyslíkom (vo vzduchu). Pri tejto reakcii vzniká kyselina glukónová a peroxid vodíka

Detekuje Clinitest glukózu?

Tablety Clinitest sa používajú na testovanie množstva cukru (glukózy) v moči človeka. Pri prehltnutí týchto tabliet dochádza k otrave. Tablety Clinitest sa používali na kontrolu toho, ako dobre je cukrovka kontrolovaná.

Aké látky sa detegujú pomocou Clinitestu?

  • Clinitest (reagenčná tableta) je semikvantitatívny test používaný na stanovenie celkových redukujúcich látok v moči, medzi ktoré patrí glukóza, galaktóza, laktóza a pentóza. …
  • Ictotest je kvalitatívny test používaný na zistenie prítomnosti konjugovaného bilirubínu v moči.

Kedy používate Clinitest?

Test sa používa na určenie množstva redukujúcich látok (všeobecne glukózy) v moči. Clinitest poskytuje klinicky užitočné informácie o metabolizme sacharidov.

Odporúča: