Logo sk.boatexistence.com

Kde sa používajú konštrukčné spoje?

Obsah:

Kde sa používajú konštrukčné spoje?
Kde sa používajú konštrukčné spoje?

Video: Kde sa používajú konštrukčné spoje?

Video: Kde sa používajú konštrukčné spoje?
Video: ЮЛЯ ФИНЕСС: Как я вышла с 8 этажа! Групповое изнасилование под мефедроном, психиатрическая больница 2024, Smieť
Anonim

Konštrukčné škáry – sú povrchy , kde sa stretávajú dve po sebe nasledujúce uloženia betónu. Zvyčajne sa umiestňujú na konci dennej práce, ale môžu byť potrebné, keď je kladenie betónu zastavené na dlhšie, než je počiatočný čas tuhnutia betónu.

Kde sa poskytujú konštrukčné spoje?

Pevnosť konštrukcie nesmie byť narušená konštrukčnými spojmi. Všetky konštrukčné spoje by mali byť umiestnené v strednej tretine rozpätí dosiek, trámov a nosníkov.

Na čo slúžia konštrukčné spoje?

Konštrukčné spoje – Tieto spoje sa umiestňujú na udržanie nového betónu na mieste. Sú to v podstate vodiace lišty vyrobené z dreva, kovu alebo plastu a umiestňujú sa počas liatia a dokončovania betónu.

Kde sa používajú kontrakčné kĺby?

Kontrakcia/kontrolné kĺby. Zmršťovacie/kontrolné škáry sú umiestnené v betónových doskách na kontrolu náhodného praskania. Čerstvá betónová zmes je tekutá plastická hmota, ktorá sa dá vytvarovať prakticky do akéhokoľvek tvaru, ale ako materiál tvrdne, dochádza k zmenšeniu objemu alebo zmršťovaniu.

Prečo sa poskytujú kontrakčné škáry?

Potreba kontrakčnej škáry v betóne

Betón má tendenciu zmršťovať sa alebo zmenšovať svoju veľkosť, keď začína tvrdnúť Toto zmršťovanie betónu vytvára v betóne ťahové napätia, ktoré vznikajú minúta praskne na slabej rovine. Aby sa predišlo takýmto trhlinám, kontrakčné škáry musia byť inštalované vo vhodných intervaloch.

Odporúča: