Logo sk.boatexistence.com

Čo je inhalátor albuterolu?

Obsah:

Čo je inhalátor albuterolu?
Čo je inhalátor albuterolu?

Video: Čo je inhalátor albuterolu?

Video: Čo je inhalátor albuterolu?
Video: Use of HFA Albuterol Inhaler | NEJM 2024, Smieť
Anonim

Inhalácia albuterolu je bronchodilatans, ktorý sa používa na liečbu alebo prevenciu bronchospazmu u ľudí s reverzibilným obštrukčným ochorením dýchacích ciest. Albuterol sa tiež používa na prevenciu bronchospazmu vyvolaného cvičením. Albuterol na inhaláciu je určený na použitie u dospelých a detí vo veku najmenej 4 rokov.

Je inhalátor albuterolu steroid?

Nie, albuterol nie je steroid. Albuterol je beta-agonista. Liek funguje tak, že sa naviaže na beta-receptory (dokovacie stanice) vo vašich dýchacích cestách. Pomáha to uvoľniť svaly v dýchacích cestách, čím sa vám uľahčí dýchanie.

Kto by nemal užívať albuterol?

Albuterol nemusí byť vhodný pre niektorých ľudí s kardiovaskulárnym ochorením, arytmiou, vysokým krvným tlakom, záchvatmi alebo hyperaktívnou štítnou žľazou. Môže zhoršiť cukrovku a spôsobiť nízke hladiny draslíka. Veľmi zriedkavo môže spôsobiť paradoxný bronchospazmus (namiesto otvorenia dýchacích ciest ich uzavrie).

Ako rýchlo albuterol účinkuje?

Zlepšenie symptómov by ste si mali všimnúť do niekoľkých minút po užití albuterolu Účinky albuterolu zvyčajne trvajú štyri až šesť hodín, niekedy aj dlhšie. Je dobré nosiť albuterol so sebou pre prípad, že by ste ho potrebovali užiť v prípade núdze na rýchlu úľavu od príznakov.

Kedy by som mal použiť albuterol?

Albuterol sa používa na krátkodobú a dlhodobú liečbu Tento liek môžete použiť počas vzplanutia astmy. Možno budete musieť užívať tento liek dlhodobo, aby ste zmiernili dýchavičnosť, sipot a kašeľ v dôsledku astmy. Albuterol prináša riziká, ak ho neužívate podľa predpisu.

Odporúča: