Logo sk.boatexistence.com

Unavuje vás konjunktivitída?

Obsah:

Unavuje vás konjunktivitída?
Unavuje vás konjunktivitída?

Video: Unavuje vás konjunktivitída?

Video: Unavuje vás konjunktivitída?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Smieť
Anonim

Najčastejšie očné príznaky vírusovej konjunktivitídy sú ružové, unavené, slziace, svrbiace alebo lepkavé oči spolu s bolesťami hlavy, očí alebo tela a citlivosťou na svetlo. Bakteriálna konjunktivitída je jednou z najčastejších príčin ružových očí u nositeľov kontaktných šošoviek au detí.

Môže očná infekcia spôsobiť únavu?

Prodromálne symptómy sú typické: únava, malátnosť a nízka horúčka po dobu až jedného týždňa. Môže sa vyskytnúť bolesť očí, začervenanie, slzenie a svetloplachosť.

Ako ovplyvňuje konjunktivitída telo?

U detí aj dospelých môže ružové oko spôsobiť zápal v rohovke, ktorý môže ovplyvniť videnie. Okamžité vyhodnotenie a liečba bolesti oka, pocitu, že sa vám niečo zaseklo v oku (pocit cudzieho telesa), rozmazané videnie alebo citlivosť na svetlo môže znížiť riziko komplikácií.

Mali by ste dať oči pri konjunktivitíde?

Baktérie, vírusy alebo alergie môžu spôsobiť ružové oči. Vírusové a bakteriálne ružové oko sú vysoko nákazlivé. Dospelí aj deti môžu dostať ružové oči a mali by sa držať ďalej od práce, školy alebo škôlky, kým sa ich symptómy nezmiznú Každému typu ružových očí trvá vyjasnenie inak dlho.

Môže vás konjunktivitída bolieť hlava?

Alergická konjunktivitída je často sprevádzaná ďalšími príznakmi alergie, ako je nádcha. Zlé videnie, zvýšená citlivosť na svetlo, pocit, že máte niečo v oku alebo silná bolesť hlavy spolu s nevoľnosťou sú zriedkavé, ale môžu byť príznakmi vážnejšieho problému.

Odporúča: