Logo sk.boatexistence.com

Ktorý je lepší lichobežník alebo simpsonovci?

Obsah:

Ktorý je lepší lichobežník alebo simpsonovci?
Ktorý je lepší lichobežník alebo simpsonovci?

Video: Ktorý je lepší lichobežník alebo simpsonovci?

Video: Ktorý je lepší lichobežník alebo simpsonovci?
Video: Midpoint rule, trapezoidal rule and the Simpson’s rule (which numerical method is the best?) 2024, Smieť
Anonim

V prípade kvadratických funkcií Simpsonsova metóda poskytla najlepšiu aproximáciu a lichobežníková poskytla najhoršiu. Ďalej, čo sa týka goniometrických funkcií, Simpsonovci poskytli najpresnejšiu aproximáciu, zatiaľ čo lichobežníkový poskytol najmenej presnú aproximáciu.

Je Simpsonovci presnejší ako lichobežníkový?

Simpsonovo pravidlo je metóda numerickej integrácie, ktorá je dobrý obchod presnejšia ako lichobežníkové pravidlo a mala by sa použiť vždy predtým, ako vyskúšate niečo lepšie.

Poskytuje lichobežníkový vzorec lepšie výsledky ako Simpsonov vzorec 1/3?

Použite vhodné kvadratúrne vzorce z lichobežníkových a Simpsonových pravidiel na numerickú integráciu ∫10dx1+x2 s h=0.2. Získate teda približnú hodnotu π. Zdôvodnite použitie konkrétneho kvadratúrneho vzorca. V tomto probléme pravidlo lichobežníkový poskytlo lepšie riešenie ako Simpsonovo pravidlo 1/3.

Je lichobežníkové pravidlo rovnaké ako Simpsonovo pravidlo?

Dve bežne používané pravidlá na aproximáciu oblastí sú pravidlo lichobežníka a Simpsonovo pravidlo. … Pri aproximácii sa použijú funkčné hodnoty v dvoch bodoch intervalu. Zatiaľ čo Simpsonovo pravidlo používa vhodne zvolený parabolický tvar (pozri časť 4.6 textu) a používa funkciu v troch bodoch.

Prečo je Simpsonovo pravidlo uprednostňované pred lichobežníkovým pravidlom?

Dôvodom je to, že Simpsonovo pravidlo používa kvadratickú aproximáciu namiesto lineárnej aproximácie Simpsonovo pravidlo, ako aj lichobežníkové pravidlo poskytujú hodnotu aproximácie, ale výsledok Simpsonovho Pravidlo má ešte presnejšiu približnú hodnotu integrálov.

Odporúča: