Logo sk.boatexistence.com

Vyžaduje texas licenciu pre medicínskeho technológa?

Obsah:

Vyžaduje texas licenciu pre medicínskeho technológa?
Vyžaduje texas licenciu pre medicínskeho technológa?

Video: Vyžaduje texas licenciu pre medicínskeho technológa?

Video: Vyžaduje texas licenciu pre medicínskeho technológa?
Video: Дэвид Пог: 10 главных технологических советов для экономии времени 2024, Smieť
Anonim

Clinical Laboratory Sciences je jedna z mála zdravotníckych profesií, ktorá nemá licenciu v Texase. Hoci je k dispozícii národná certifikácia, v štátoch bez licencie neexistuje požiadavka, aby zamestnávatelia najímali certifikovaný personál.

Ktoré štáty vyžadujú licenciu medicínskeho technológa?

Podľa Americkej spoločnosti pre klinické laboratórne vedy vyžaduje dvanásť štátov a území licenciu na MLT. Tieto štáty sú Kalifornia, Florida, Georgia, Havaj, Louisiana, Montana, Nevada, New York, Severná Dakota, Rhode Island, Tennessee a Západná Virgínia

Ako sa môžem stať medicínskym technológom v Texase?

Profesionálna certifikácia medicínskych technológií

  1. Získajte svoj diplom z medicínskej technológie > Dokončite svoju prax v klinickom laboratóriu > Urobte skúšku AMT.
  2. Získajte bakalársky titul > Absolvujte 35 semestrových hodín klinických laboratórnych vied > Absolvujte školiaci program v oblasti medicínskych technológií alebo jeden rok praxe v klinickom laboratóriu.

Môže medicínsky technológ pracovať samostatne?

Lekárski technológovia zvyčajne pracujú pod vedením patológa, ale môže byť nezávisle poverené prevádzkovať samotné laboratórium. Medzi ich povinnosti patrí, že medicínski technológovia budú dohliadať na prácu laboratórnych technikov popri riadení ich vlastných povinností.

Ktoré štáty vyžadujú certifikáciu ASCP?

Hoci certifikácia nie je celoštátnou požiadavkou, mnohé štáty vyžadujú licenciu alebo certifikáciu na vykonávanie praxe, vrátane Kalifornia, Florida, Georgia, Havaj, Louisiana, Montana, Nevada, New York, Sever Dakota, Rhode Island, Tennessee, Západná Virgínia a územie Portorika.

Odporúča: