Logo sk.boatexistence.com

Bol láska tvojho blížneho ako seba samého?

Obsah:

Bol láska tvojho blížneho ako seba samého?
Bol láska tvojho blížneho ako seba samého?

Video: Bol láska tvojho blížneho ako seba samého?

Video: Bol láska tvojho blížneho ako seba samého?
Video: Mark 12 | The Greatest Commandment | The Bible 2024, Smieť
Anonim

V Evanjeliu podľa Matúša je zaznamenaná Ježišova odpoveď: „Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou. … A druhé je mu podobné: Budeš miluj svojho blížneho ako seba samého“(22:37-39). Je zaujímavé, že milovať blížneho nie je prvé, ale druhé prikázanie.

Čo znamená milovať svojho blížneho ako seba samého?

Typická interpretácia lásky k blížnemu ako k sebe samému je afinita k láskavosti, trpezlivosti, jemnosti atď. vo vzťahoch so susedmi. Tento výklad je samozrejme správny. Najjednoduchší spôsob, ako sa vyhnúť tomu, aby ste robili zle druhým, je zamerať sa na to, čo je správne.

Čo skutočne znamená milovať blížneho svojho?

Ale milovať svojich blížnych znamená milovať tých, s ktorými ste v komunite a tých, s ktorými nie ste Tých, ktorí žijú vo vašom susedstve, aj tých, ktorí nie. Tí, ktorí s vami pracujú, chodia s vami do školy alebo vás dokonca obsluhujú vo vašej miestnej kaviarni. Milovať blížneho svojho nekončí s tými, ktorí sú okolo vášho bydliska.

Čo v Biblii znamená milovať blížneho svojho?

V podobenstve o milosrdnom Samaritánovi Ježiš Kristus učil, že milovať svojho blížneho znamená viac ako milovať tých, ktorí sú vo svojom homogénnom a sociálne segregovanom susedstve Milovať svojho blížneho znamená viac ako byť láskavý tým, ktorých stretnete v obchode s potravinami alebo v susednom parku.

Aký verš je milovať blížneho svojho ako seba samého?

Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou silou." a 3. Mojžišova 19:18 "Neberieš pomstiť sa alebo prejaviť zášť voči niekomu zo svojho ľudu, ale budeš milovať svojho blížneho ako seba samého: Ja som Pán. "

Odporúča: