Logo sk.boatexistence.com

V roku 1598 pomohol nantský edikt zabezpečiť?

Obsah:

V roku 1598 pomohol nantský edikt zabezpečiť?
V roku 1598 pomohol nantský edikt zabezpečiť?

Video: V roku 1598 pomohol nantský edikt zabezpečiť?

Video: V roku 1598 pomohol nantský edikt zabezpečiť?
Video: Ethics debate : Can we still "acquire"? - 20th June 2023 2024, Júl
Anonim

Nantes, edikt z (1598) francúzskeho kráľovského dekrét ustanovujúci toleranciu pre hugenotov (protestantov). Poskytla slobodu uctievania a právnu rovnosť pre hugenotov v rámci hraníc a ukončila náboženské vojny.

Aký bol účel ediktu z Nantes?

Kontroverzný edikt bol jedným z prvých dekrétov o náboženskej tolerancii v Európe a udelil neslýchané náboženské práva francúzskej protestantskej menšine. Edikt podporil protestantov v slobode svedomia a umožnil im konať verejné bohoslužby v mnohých častiach kráľovstva, hoci nie v Paríži.

Aký bol účinok ediktu z Nantes v kvíze z roku 1598?

Edikt z Nantes (1598) oslobodil ich od prenasledovania vo Francúzsku, ale keď to bolo koncom 18. storočia odvolané, státisíce hugenotov utiekli do iných krajín, vrátane Amerika. Vládca, ktorý potláča svoje náboženské plány pre svoje kráľovstvo v prospech politickej výhodnosti.

Koho chráni edikt z Nantes z roku 1598?

Edikt z roku 1685, známy aj ako odvolanie nantského ediktu, vydaný francúzskym Ľudovítom XIV. Edikt z Nantes (1598) udelil hugenotom právo praktizovať svoje náboženstvo bez prenasledovania zo strany štátu.

Prečo Henrich IV. vydal v roku 1598 nantský edikt?

Francúzsky kráľ Henrich IV vydal toto vyhlásenie v roku 1598 v snahe ukončiť sériu náboženských občianskych vojen medzi francúzskymi katolíkmi a protestantmi. Edikt udelil náboženskú toleranciu francúzskym protestantom, tiež známym ako hugenoti.

Odporúča: