Pre koho bol el escorial postavený?

Obsah:

Pre koho bol el escorial postavený?
Pre koho bol el escorial postavený?

Video: Pre koho bol el escorial postavený?

Video: Pre koho bol el escorial postavený?
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, Septembra
Anonim

Toto strohé miesto, sotva jasnou voľbou pre miesto kráľovského paláca, si vybral španielsky kráľ Filip II. a bol to on, kto tu nariadil postaviť veľkolepú budovu na pamiatku španielske víťazstvo v roku 1557 v bitke pri St Quentin v Pikardii proti Henrichovi II., francúzskemu kráľovi.

Prečo bol postavený El Escorial?

Výstavba El Escorial sa začala v roku 1563 a skončila v roku 1584. Projekt navrhol kráľ Filip II., ktorý chcel budovu , ktorá by slúžila na viaceré účely ako pohrebisko pre jeho otca, cisár Svätej rímskej ríše Karol V.; kláštor hieronymitov; a palác.

Aká je jedna z úloh El Escorial?

hlavné mesto, Madrid, v Španielsku. El Escorial funguje ako kláštor, bazilika, kráľovský palác, panteón, knižnica, múzeum, univerzita a nemocnica. El Escorial nariadil postaviť Filip II. v 16. storočí na pamiatku bitky pri San Quintíne.

Kto nariadil postaviť El Escorial?

Kto postavil kláštor El Escorial. Kláštor bol postavený na príkaz Philip II, aby splnil prísľub vďačnosti za víťazstvá proti Francúzom v roku 1557. Navrhol ho renesančný architekt Juan Bautista de Toledo, ktorý predtým pracoval s Michelangelom v Bazilike sv. Petra.

Čo je kráľovská hnijúca miestnosť?

Každá kráľovská rodina má svoju honosnú pohrebnú komoru, od Basilique Saint-Denis vo Francúzsku po habsburskú cisársku kryptu v Rakúsku. V Španielsku je v San Lorenzo del Escorial nainštalovaných 26 zlatých a mramorových hrobiek, v ktorých sa nachádza každý panovník od Karola V. zo 16. storočia.

Odporúča: