Čo je poplatok za chlorečnany?

Obsah:

Čo je poplatok za chlorečnany?
Čo je poplatok za chlorečnany?

Video: Čo je poplatok za chlorečnany?

Video: Čo je poplatok za chlorečnany?
Video: Я ПОПЫТАЛСЯ ИЗГНАТЬ ДЬЯВОЛА ИЗ ПРОКЛЯТОГО ДОМА, ВСЕ КОНЧИЛОСЬ… I TRIED TO EXORCISE THE DEVIL 2024, Septembra
Anonim

Koľko nábojov v atómoch chlorečnanového iónu Lewisova štruktúra Lewisova štruktúra Lewisova štruktúra bola pomenovaná po Gilbertovi N. Lewisovi, ktorý ju predstavil vo svojom článku z roku 1916 The Atom and the Molecule. Lewisove štruktúry rozširujú koncept elektrónového bodového diagramu pridaním čiar medzi atómy, ktoré predstavujú zdieľané páry v chemickej väzbe. https://en.wikipedia.org › wiki › Lewis_structure

Lewisova štruktúra – Wikipedia

? Iba jeden atóm kyslíka má náboj - 1. Všetky ostatné atómy nemajú náboje. Preto je celkový náboj chlorečnanového iónu -1.

Prečo má chlórnan 1 náplň?

Záporné ióny sa riadia rovnakým postupom. Chloritanový ión, ClO2, obsahuje 19 (7 z Cl a 6 z každého z dvoch atómov O) +1=20 elektrónov. Jeden elektrón je pridaný, pretože celá molekula má náboj -1. Chlórnanový ión Lewisova štruktúraChlornanový ión, ClO−, obsahuje 13 + 1=14 elektrónov.

Aký je formálny náboj Cl v ClO3 -?

Osem rezonančných štruktúr pre chlorečnanový ión je zobrazených nižšie: Štruktúra 1 má oktety na všetkých atómoch a formálne náboje sú –1 na všetkých atómoch O, ale +2 na atóme Cl.

Prečo je chlorečnan spoplatnený?

V skutočnosti budú mať formálny náboj nula, pretože majú presne šesť valenčných elektrónov, pretože majú dvojité väzby. Musia vykostiť 12344 elektrónov celkom a potom päť a šesť z týchto väzieb.

Aký poplatok je ClO3?

V chlorečnanovom ióne je jeden atóm chlóru a tri atómy kyslíka. Tiež je tu náboj a -1 na ióne ClO3-.

Odporúča: