Logo sk.boatexistence.com

Priberá entocort na váhe?

Obsah:

Priberá entocort na váhe?
Priberá entocort na váhe?

Video: Priberá entocort na váhe?

Video: Priberá entocort na váhe?
Video: ДО СЛЁЗ!😭 Белый медвежонок обнимает свою мертвую мать 2024, Smieť
Anonim

Vedľajšie účinky môžu zahŕňať kvasinkové infekcie (v ústach alebo ženských reprodukčných orgánoch), infekcie močových ciest, vysoký krvný tlak, vysoké hladiny cukru v krvi, priberanie na váhe, strie, akné, zaoblenie tváre (mesačná tvár), ochlpenie, problémy so spánkom, zmeny nálad a psychiatrické symptómy.

Spôsobuje budezonid priberanie?

Priberanie na hmotnosti nebolo vedľajším účinkom hláseným v klinických štúdiách s perorálnymi tabletami budezonidu ER. Ale prírastok hmotnosti je bežným vedľajším účinkom kortikosteroidov. (Budesonid je kortikosteroid.) Majte na pamäti, že budezonid môže tiež spôsobiť opuch rúk a nôh.

Ako dlho môžete Entocort užívať?

Za normálnych okolností budete tento počet kapsúl užívať až 8 týždňovVáš lekár potom bude postupne znižovať dávku. Úplný účinok lieku sa zvyčajne prejaví v priebehu 2 až 4 týždňov. Pokračujte v užívaní kapsúl Entocort tak, ako vám povedal váš lekár, aj keď sa začnete cítiť lepšie.

Aké sú dlhodobé vedľajšie účinky budezonidu?

Vysoké dávky alebo dlhodobé užívanie steroidných liekov môže viesť k stenčeniu kože, ľahkým podliatinám, zmenám telesného tuku (najmä na tvári, krku, chrbte a páse), zvýšené akné alebo ochlpenie na tvári, menštruačné problémy, impotencia alebo strata záujmu o sex.

Ako rýchlo Entocort účinkuje?

Úplný účinok Entocortu môže trvať 2-4 týždne. Nezabudnite si ho vziať, aj keď sa cítite lepšie. Liečba Entocortom sa nesmie náhle ukončiť. Počas posledných 2-4 týždňov je potrebné znížiť dávku.

Odporúča: