Logo sk.boatexistence.com

Čo robí riboflavín pre telo?

Obsah:

Čo robí riboflavín pre telo?
Čo robí riboflavín pre telo?

Video: Čo robí riboflavín pre telo?

Video: Čo robí riboflavín pre telo?
Video: Спортивное питание и преимущества пептидов 2024, Smieť
Anonim

Vitamín B2, tiež nazývaný riboflavín, je jedným z 8 vitamínov B. Všetky vitamíny B pomáhajú telu premeniť potravu (sacharidy) na palivo (glukózu), ktoré sa používa na výrobu energie. Tieto vitamíny B, často označované ako vitamíny B-komplex, tiež pomáhajú telu metabolizovať tuky a bielkoviny.

Aké sú výhody riboflavínu?

Vitamín B2 pomáha rozkladať bielkoviny, tuky a sacharidy Hrá zásadnú úlohu pri udržiavaní zásob energie v tele. Riboflavín pomáha premieňať sacharidy na adenozíntrifosfát (ATP). Ľudské telo produkuje ATP z potravy a ATP produkuje energiu tak, ako si to telo vyžaduje.

Čo sa stane, ak neprijmete dostatok riboflavínu?

Nedostatok riboflavínu môže spôsobiť poruchy kože, vredy v kútikoch úst, opuchnuté a popraskané pery, vypadávanie vlasov, bolesť hrdla, poruchy pečene a problémy s reprodukčným a nervový systém.

Je pre vás príliš veľa riboflavínu zlé?

Primárne riziko nadmerného množstva B-2 je poškodenie pečene. Avšak nadbytok riboflavínu alebo toxicita riboflavínu je zriedkavé. Aby ste sa prirodzene predávkovali riboflavínom, museli by ste zjesť takmer neuveriteľne veľké množstvo jedla.

Aké sú príznaky nedostatku B2?

Znaky a symptómy nedostatku riboflavínu (tiež známeho ako ariboflavinóza) zahŕňajú kožné poruchy, hyperémiu (nadbytok krvi) a edém úst a hrdla, uhlovú stomatitídu (lézie v kútikoch úst), cheilóza (opuchnuté, popraskané pery), vypadávanie vlasov, reprodukčné problémy, bolesť hrdla, svrbenie a červená …

Odporúča: