Logo sk.boatexistence.com

Zvýšia sacharidy cholesterol?

Obsah:

Zvýšia sacharidy cholesterol?
Zvýšia sacharidy cholesterol?

Video: Zvýšia sacharidy cholesterol?

Video: Zvýšia sacharidy cholesterol?
Video: Tuky a cholesterol už nejsou strašák, Za 15 let se zcela změnil pohled na výživu, říká Roubík 2024, Smieť
Anonim

Okrem tukov vo vašej strave zohrávajú úlohu pri vysokom cholesterole aj vysoko spracované sacharidy Sacharidy dodajú telu energiu, no získajú viac ako 60 % denných kalórií z sacharidy môžu zvýšiť hladinu cholesterolu, pretože vaša pečeň si myslí, že je čas vytvoriť viac cholesterolu.

Je nízkosacharidová diéta dobrá na cholesterol?

Jednou z uvedených zdravotných výhod nízkosacharidovej diéty je že znižuje hladinu cholesterolu v krvi Výsledky tu uvedenej štúdie sú proti tomuto potenciálnemu prínosu. Štúdia zistila, že hoci diéta s nízkym obsahom sacharidov viedla k nižším hladinám cholesterolu, znížila dobrý (HDL) aj zlý (LDL) cholesterol.

Zníži vynechanie cukru cholesterol?

Tu je rozpis vplyvu cukru na lipidy, látky vo vašej krvi, ktoré prispievajú k srdcovým chorobám: Diéty s vysokým obsahom cukru spôsobujú, že vaša pečeň syntetizuje viac „zlého“LDL (lipoproteínu s nízkou hustotou) cholesterolu. Sladká strava znižuje váš „dobrý“HDL (lipoproteín s vysokou hustotou) cholesterol.

Aký typ sacharidov pomáha znižovať cholesterol?

Odporúčané množstvo je 25-35 gramov potravinovej vlákniny denne. Diétna vláknina je typ uhľohydrátu, ktorý telo nedokáže stráviť. Keď vláknina prechádza telom, ovplyvňuje spôsob, akým telo trávi potraviny a absorbuje živiny. Vláknina môže pomôcť znížiť hladinu LDL cholesterolu.

Spôsobujú sacharidy a cukor vysoký cholesterol?

Na triglyceridy má najväčší vplyv zvýšený príjem rafinovaných sacharidov a pridaných cukrov. Nízke hladiny HDL a vysoké hladiny triglyceridov sú príznakmi nízkej hladiny cholesterolu. Štúdia tiež zistila, že ženy, ktoré jedia viac pridaného cukru, majú tendenciu mať vyššie hladiny LDL.

Odporúča: