Logo sk.boatexistence.com

Na čo je atrovent?

Obsah:

Na čo je atrovent?
Na čo je atrovent?

Video: Na čo je atrovent?

Video: Na čo je atrovent?
Video: Vilen - Ek Raat (Official Video) 2024, Smieť
Anonim

Ipratropium bromid, predávaný okrem iného pod obchodným názvom Atrovent, je typ anticholinergika, lieku, ktorý otvára stredné a veľké dýchacie cesty v pľúcach. Používa sa na liečbu príznakov chronickej obštrukčnej choroby pľúc a astmy. Používa sa pomocou inhalátora alebo nebulizéra.

Na čo sa Atrovent používa?

Ipratropium sa používa na kontrolu a prevenciu symptómov (sipot a dýchavičnosť) spôsobených pokračujúcim ochorením pľúc ( chronická obštrukčná choroba pľúc-CHOCHP, ktorá zahŕňa bronchitídu a emfyzém). Funguje tak, že uvoľňuje svaly okolo dýchacích ciest, takže sa otvoria a vy môžete ľahšie dýchať.

Kedy by ste mali používať Atrovent?

Atrovent HFA sa používa na udržiavanie a liečbu bronchospazmu spojeného s chronickou obštrukčnou chorobou pľúc (CHOCHP) vrátane chronickej bronchitídy a emfyzému. Albuterol sulfát sa používa na liečbu alebo prevenciu bronchospazmu u ľudí s reverzibilným obštrukčným ochorením dýchacích ciest.

Je inhalátor Atrovent steroid?

Je Atrovent (ipratropium) steroid? Nie. Atrovent (ipratropium) je anticholinergikum, čo je iný typ lieku ako steroidy. Anticholinergné a steroidné lieky pôsobia rôznymi spôsobmi na liečbu nádchy a alergií.

Ako dlho trvá, kým Atrovent začne fungovať?

Atrovent je anticholinergikum. Uľahčuje dýchanie tým, že sa vám otvoria veľké dýchacie cesty. Atrovent začne účinkovať 15-30 minút po použití vášho lieku. Postupom času môžete očakávať menej hlienu.