Logo sk.boatexistence.com

Čo je to zadný diferenciál?

Obsah:

Čo je to zadný diferenciál?
Čo je to zadný diferenciál?

Video: Čo je to zadný diferenciál?

Video: Čo je to zadný diferenciál?
Video: Как устроен дифференциал? 2024, Smieť
Anonim

Diferenciál s obmedzenou svornosťou je typ diferenciálu, ktorý umožňuje jeho dvom výstupným hriadeľom otáčať sa rôznymi rýchlosťami, ale obmedzuje maximálny rozdiel medzi týmito dvoma hriadeľmi. Diferenciály s obmedzenou svornosťou sú často známe pod všeobecnou obchodnou značkou Positraction, značkou vlastnenou General Motors.

Koľko stojí výmena zadného diferenciálu?

Ak sú potrebné nové prevody, cena môže byť aspoň 1 500 USD. Ak ide o najhorší scenár, ak sa diferenciál nedá opraviť, budete musieť vymeniť súčiastku úplne. Môžete očakávať, že výmena zadného diferenciálu bude stáť až 4 000 $.

Čo robí zadný diferenciál?

Čo robí zadný diferenciál? Hnací hriadeľ spája mechanizmus zadného diferenciálu s prevodovkou alebo rozvodovou skriňou a prenáša výkon motora na zadné kolesáÚloha zadného diferenciálu je jednoduchá: zmeňte smer výkonu z pozdĺžneho (pozdĺž auta) a nasmerujte ho na kolesá.

Dokážete jazdiť s pokazeným zadným diferenciálom?

Technicky, môžete jazdiť so zlým diferenciálom, ale nie je to múdre. Problém sa môže zhoršiť až do bodu, kedy vás nechá niekde uviaznuť. Môže tiež spôsobiť poškodenie iných okolitých komponentov. Najinteligentnejšie a najbezpečnejšie je nejazdiť so zlým diferenciálom.

Čo sa stane, keď sa pokazí diferenciál?

Spravidla začne diferenciál vydávať zvláštne zvuky, keď zhasne alebo keď zlyhá ložisko. Budete počuť bzučanie, kňučanie, vrčanie alebo zavýjanie. Hluk sa bude zvyšovať alebo znižovať, keď zrýchľujete alebo spomaľujete vozidlo.

Odporúča: