Logo sk.boatexistence.com

Ktoré NSAID sú selektívne pre cox-2?

Obsah:

Ktoré NSAID sú selektívne pre cox-2?
Ktoré NSAID sú selektívne pre cox-2?

Video: Ktoré NSAID sú selektívne pre cox-2?

Video: Ktoré NSAID sú selektívne pre cox-2?
Video: Prolonged Field Care Podcast 144: Pain Pathway 2024, Smieť
Anonim

Selektívne COX-2 (zahŕňa Bextra, Celebrex a Vioxx Vioxx Čo je Vioxx? Vioxx je COX-2 selektívny nesteroidný protizápalový liek (NSAID) Vioxx je tiež súvisiace s neselektívnymi NSAID, ako sú ibuprofén a naproxén. Vioxx je liek na predpis používaný na zmiernenie príznakov a symptómov artritídy, akútnej bolesti u dospelých a bolestivých menštruačných cyklov. https://www.fda.gov › vioxx-rofecoxib- otázky a odpovede

Vioxx (rofecoxib) Otázky a odpovede | FDA – USA Food and Drug …

) a neselektívne nesteroidné protizápalové lieky (NSAID)

Ktoré NSAID je selektívny inhibítor COX-2?

Celebrex (celecoxib) je v súčasnosti jediným značkovým selektívnym inhibítorom COX-2 dostupným v Spojených štátoch amerických; existujú aj generické verzie celekoxibu.

Ktoré NSAID má najväčšiu selektivitu COX-2?

V štúdii VIGOR najviac COX-2 selektívne NSAID, rofecoxib (tabuľka 1), znížilo počet komplikovaných vredov a zvýšilo počet trombotických kardiovaskulárnych príhod a celkových SAE v porovnaní s naproxénom, neselektívnym činidlom.

Aký liek je selektívny inhibítor COX-2?

Celecoxib je jediný inhibítor COX-2, ktorý je v súčasnosti dostupný v Spojených štátoch. Rofecoxib (Vioxx) a valdekoxib (Bextra) už nie sú dostupné, pretože pri dlhodobom užívaní zvyšovali riziko infarktu a mŕtvice.

Ktoré z nasledujúcich NSAID je štúdia selektívneho inhibítora COX-2 Vidya?

V štúdii Celecoxib Long Term Arthritis Safety Study (CLASS) vykonanej na celekoxibe (36), ktorý je jedinou selektívnou COX, však nebolo evidentné žiadne zvýšené riziko kardiovaskulárnych trombotických príhod -2 inhibítor dostupný na trhu v USA.

Odporúča: