Ako zomrel pahom?

Obsah:

Ako zomrel pahom?
Ako zomrel pahom?

Video: Ako zomrel pahom?

Video: Ako zomrel pahom?
Video: Как уберечь Жизнь? 2024, Septembra
Anonim

Pahom, ktorý bol celý deň na horúcom slnku, zomiera od vyčerpania. Nakoniec sa ukazuje, že všetka pôda, ktorú človek potrebuje, je dostatočná na to, aby ho pochoval. Lev Tolstoj skutočne ukazuje, že keď človek dovolí, aby ho predbehla chamtivosť, všetci sa staneme obeťou diabla.

Aké chvastúnske tvrdenie urobil Pahom?

V tomto príbehu Pahom verí, že vlastníctvo pôdy vyrieši všetky jeho problémy: „Keby som mal veľa pôdy, nemal by som sa báť samotného diabla!“diabol, ktorý si vypočuje túto chválu, sa rozhodne dať…

Čo viedlo k pádu Pahomu?

V "Koľko pôdy človek potrebuje?" Pahomova chamtivosť vedie priamo k jeho pádu, pretože zomiera od vyčerpania po tom, čo si vytýčil veľký pozemok. Pahom si myslel, že pozemok predstavuje výhodný obchod, a tak z neho chcel získať čo najviac.

Prečo diabol dáva Pahomu zem?

Diabol plánuje dať Pahomu pôdu, aby vyvrátil Pahomovu teóriu že všetko, čo človek potrebuje, aby bol v bezpečí pred samotným diablom, je vlastniť dostatok…

Čo symbolizuje Pahom?

Pahomov rýľ predstavuje jeho osobné ambície. Používa rýľ na označenie častí Bashkirskej pôdy, ktorú chce vlastniť v častiach 8 a 9. Keď robí svoje značky, predstavuje si, ako bude pôdu využívať, pričom si pripomína svoj sen o vlastníctve a kontrole v časti 7.

Odporúča: