Logo sk.boatexistence.com

Prečo používame kódovateľné v swift?

Obsah:

Prečo používame kódovateľné v swift?
Prečo používame kódovateľné v swift?

Video: Prečo používame kódovateľné v swift?

Video: Prečo používame kódovateľné v swift?
Video: Как стать Успешным Парикмахером! Как достичь Успеха в Любом бизнесе! Ева Лорман! 2024, Smieť
Anonim

Rozhranie Codable API zavedené v Swift 4 nám umožňuje využiť kompilátor na generovanie veľkej časti kódu potrebného na kódovanie a dekódovanie údajov do/zo serializovaného formátu, ako JSON. Vo vyššie uvedenom príklade zapuzdrujeme náš kódovací kód do bloku do a používame catch na zachytenie akejkoľvek chyby, ktorá sa vyskytla. …

Čo robí Codable v Swifte?

V Swift sa protokol Codable používa na prechod z dátového objektu JSON na skutočnú triedu alebo štruktúru Swift. Toto sa nazýva dekódovanie, pretože údaje JSON sa dekódujú do formátu, ktorému Swift rozumie. Funguje to aj inak: kódovanie objektov Swift ako JSON.

Prečo používame kódovateľné a dekódovateľné v Swifte?

Protokol Codable v Swift je skutočne spojením dvoch protokolov: Encodable a Decodable. Tieto dva protokoly sa používajú na označenie, či je možné určitú štruktúru, enum alebo triedu zakódovať do údajov JSON alebo zhmotniť z údajov JSON.

Čo je to kódovateľný protokol?

Codable je kombinovaný protokol protokolov Swift Decodable a Encodable. Spoločne poskytujú štandardné metódy dekódovania údajov pre vlastné typy a kódovania údajov, ktoré sa majú uložiť alebo preniesť.

Je Codable bezpečný?

Ak chcete analyzovať hierarchické údaje do plochej štruktúry – t.j. chcete mať možnosť zapisovať používateľa. krstné meno, nie používateľ. … krstné meno – potom musíte vykonať analýzu sami. Nie je to však príliš ťažké a Codable to robí krásne napíš safe.

Odporúča: