Logo sk.boatexistence.com

Má každý trojuholník kružnicu opísanú?

Obsah:

Má každý trojuholník kružnicu opísanú?
Má každý trojuholník kružnicu opísanú?

Video: Má každý trojuholník kružnicu opísanú?

Video: Má každý trojuholník kružnicu opísanú?
Video: TETIVA KRUŽNICE - definícia 2024, Júl
Anonim

Okruh cyklického mnohouholníka je polomer kružnice opísanej tohto mnohouholníka. V prípade trojuholníka je to miera polomeru kružnice, ktorá trojuholníku opisuje. Keďže každý trojuholník je cyklický, každý trojuholník má kružnicu opísanú alebo kružnicu opísanú.

Má každý trojuholník stred obvodu?

Veta: Všetky trojuholníky sú cyklické, t.j. každý trojuholník má kružnicu opísanú alebo kružnicu opísanú … (Pripomeňme, že odvesna je priamka, ktorá tvorí pravý uhol s jedným z strany trojuholníka a pretína túto stranu v jej strede.) Tieto osi sa pretínajú v bode O.

Nemôže mať trojuholník stred obvodu?

Centrum obvodu nie je vždy vo vnútri trojuholníka. V skutočnosti môže byť mimo trojuholníka, ako v prípade tupého trojuholníka, alebo môže spadnúť do stredu prepony pravouhlého trojuholníka. Príklady nájdete na obrázkoch nižšie.

Ako zistíte, či je trojuholník stredom po obvode?

Ak chcete nájsť stred obvodu ľubovoľného trojuholníka, nakreslite kolmé osy strán a predĺžte ich. Bod, v ktorom sa kolmica navzájom pretína, bude stredom obvodu tohto trojuholníka.

Aké 3 veci robia circumcenter?

Viaceré dôkazy ukazujúce, že bod je na kolmici úsečky práve vtedy, ak je rovnako vzdialený od koncových bodov. Pomocou tohto určíte stred opísanej časti, circumradius a circumcircle pre trojuholník.

Odporúča: