Čo je homotalické a heterotalické?

Obsah:

Čo je homotalické a heterotalické?
Čo je homotalické a heterotalické?

Video: Čo je homotalické a heterotalické?

Video: Čo je homotalické a heterotalické?
Video: sexuality in fungi ll Heterothallism species and Homothalism ll #allennotes #heterothallism 2024, Október
Anonim

Homothalické huby sú plesňové kmene, ktoré sú schopné produkovať samčie aj samičie typy párenia na pohlavné rozmnožovanie z toho istého talu. Heterothalické huby sú kmene húb, ktoré majú iba jeden typ párenia a pri pohlavnom rozmnožovaní závisia od kompatibilného párovacieho partnera.

Čo je homotalické a heterotalické s príkladom?

Príklady. Homothalické huby zahŕňajú druh Aspergillus, zatiaľ čo heterotalické huby zahŕňajú Saccharomyces cerevisiae, Aspergillus fumigatus, Aspergillus flavus, Penicillium marneffei, Neurospora crassa atď.

Aký je rozdiel medzi homotalickým a heterotalickým?

Heterothalické huby vyžadujú dvoch kompatibilných partnerov, aby došlo k páreniu, zatiaľ čo homotalické huby sú samoplodné s jediným jedincom schopným sexuálneho rozmnožovania aj v sólo kultúre.

Aký je význam heterotalického slova?

1: s dvomi alebo viacerými morfologicky podobnými haploidnými fázami alebo typmi, z ktorých jednotlivci z rovnakého typu sú vzájomne sterilné, ale jednotlivci z rôznych typov sú skrížene plodné heterotalické huby heterotalické spóry. 2: dvojdomý.

Čo je homotalická a heterotalická rastlina?

Homothalický označuje vlastníctvo zdrojov na sexuálnu reprodukciu v rámci jedného organizmu; t.j. majú mužské a ženské reprodukčné štruktúry na rovnakom taluse. Opačné sexuálne funkcie vykonávajú rôzne bunky jedného mycélia. Môže byť v kontraste s heterotalickým.