Logo sk.boatexistence.com

Počas ktorej fázy srdcového cyklu je počuť s2?

Obsah:

Počas ktorej fázy srdcového cyklu je počuť s2?
Počas ktorej fázy srdcového cyklu je počuť s2?

Video: Počas ktorej fázy srdcového cyklu je počuť s2?

Video: Počas ktorej fázy srdcového cyklu je počuť s2?
Video: Тоны сердца для начинающих 🔥 🔥 🔥 S1, S2, S3 и S4 2024, Smieť
Anonim

S1 je zvuk vytvorený zatváraním atrioventrikulárnych chlopní počas komorovej kontrakcie a bežne sa popisuje ako „lub“alebo prvý zvuk srdca. Druhý srdcový zvuk, S2, je zvukom uzatvorenia semilunárnych chlopní počas komorovej diastoly a je opísaný ako „dub“(Obrázok 3).

V akej fáze je počuť zvuk srdca S2?

S2 vzniká čiastočne hemodynamickými dejmi bezprostredne po uzavretí aortálnej a pulmonickej chlopne. Vibrácie druhého srdcového zvuku sa vyskytujú na konci komorovej kontrakcie a identifikujú začiatok diastoly komôr a koniec mechanickej systoly

Kde je S2 najlepšie počuť?

Najlepšie počuť na ľavom hornom okraji hrudnej kosti, S2 označuje začiatok diastoly. Tento srdcový zvuk má normálne fyziologické rozdelenie spôsobené rozdielom v spôsobe plnenia pravej a ľavej komory.

Je S2 počas diastoly?

S1 a 2. zvuk srdca (S2, diastolický zvuk srdca) sú normálne zložky srdcového cyklu, známe zvuky „lub-dub“.

V akej fáze je kvíz S2 počuť zvuk srdca?

Druhý srdcový zvuk (S2) nastáva pri uzavretí semilunárnych chlopní Normálne je otvorenie semilunárnych chlopní tiché, ale pri aortálnej alebo pľúcnej stenóze a ejekčných hodinách môžu byť ejekčné cvaknutie nastáva skoro v systole na začiatku ejekcie, pretože je výsledkom otvorenia semilunárnych chlopní.

Odporúča: