Logo sk.boatexistence.com

Musí sa DNA rozbiť, aby sa dala skopírovať?

Obsah:

Musí sa DNA rozbiť, aby sa dala skopírovať?
Musí sa DNA rozbiť, aby sa dala skopírovať?

Video: Musí sa DNA rozbiť, aby sa dala skopírovať?

Video: Musí sa DNA rozbiť, aby sa dala skopírovať?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Júl
Anonim

DNA sa na kopírovanie nemusí rozdeľovať. … Po dokončení replikácie DNA existujú dve nové molekuly DNA; jedna molekula má obe pôvodné vlákna a jedna molekula má dve nové vlákna DNA.

Aké sú pravidlá kopírovania DNA?

Replikácia sa spolieha na komplementárne párovanie báz, to je princíp vysvetlený Chargaffovými pravidlami: adenín (A) sa vždy viaže s tymínom (T) a cytozín (C) sa vždy viaže s guanínom (G).

Zostávajú dva reťazce DNA spojené alebo sa oddelia, aby vytvorili kópiu?

V kole replikácie sa každý z dvoch reťazcov DNA používa ako templát na vytvorenie komplementárneho reťazca DNA. Pôvodné vlákna preto zostávajú nedotknuté počas mnohých generácií buniek.

Čo sa stane s dvoma vláknami molekuly DNA, ktoré sa replikujú?

Replikácia DNA. Pred rozdelením bunky je jej DNA replikovaná (duplikovaná.) … Ak sú dva reťazce molekuly DNA oddelené, každý môže byť použitý ako vzor alebo templát na vytvorenie komplementárneho reťazca. Každá šablóna a jej nový doplnok potom spolu tvoria novú dvojitú špirálu DNA, identickú s originálom.

Ako sa delí molekula DNA pri kopírovaní?

Spustenie replikácie DNA prebieha v dvoch krokoch. Po prvé, takzvaný iniciačný proteín rozvinie krátky úsek dvojitej špirály DNA. Potom sa proteín známy ako helikáza pripojí a rozbije vodíkové väzby medzi bázami na reťazcoch DNA, čím sa tieto dve vlákna oddelia.

Odporúča: