Logo sk.boatexistence.com

Prečo mám ráno problémy s dýchaním?

Obsah:

Prečo mám ráno problémy s dýchaním?
Prečo mám ráno problémy s dýchaním?

Video: Prečo mám ráno problémy s dýchaním?

Video: Prečo mám ráno problémy s dýchaním?
Video: Ako NEZOMRIEŤ pri rannom vstávaní? 2024, Smieť
Anonim

V niektorých prípadoch pocit dýchavičnosti môže osobu náhle prebudiť Lekársky termín pre toto je záchvatovitá nočná dyspnoe. Pár vecí, vrátane chrápania a určitých porúch spánku, ako je obštrukčné spánkové apnoe (OSA), môže spôsobiť paroxyzmálnu nočnú dyspnoe.

Prečo mám ráno problém s dýchaním?

Obštrukčné spánkové apnoe môže spôsobiť naštartovanie a zastavenie dýchania počas spánku. Môže to viesť k tomu, že svaly hrdla sa uvoľnia natoľko, že vám zablokujú dýchacie cesty. Môžete sa náhle zobudiť a lapať po dychu alebo sa dusiť.

Je dýchavičnosť horšia ráno?

Internetový prieskum vykonaný na 803 pacientoch s CHOCHP odhalil, že z pohľadu pacienta bolo ráno najhorším obdobím pre symptómy CHOCHP, najmä u pacientov s ťažkou CHOCHP, s krátkosť života dych je najčastejšie uvádzaným príznakom, po ktorom nasleduje tvorba spúta a kašeľ [3].

Kedy by som sa mal obávať dýchavičnosti?

Naši odborníci odporúčajú naplánovať si stretnutie so svojím lekárom, ak je dýchavičnosť sprevádzaná opuchmi chodidiel a členkov, problémami s dýchaním, keď ležíte, máte vysokú horúčku, zimnicu a kašeľalebo sipot. Tiež by ste mali navštíviť lekára, ak si všimnete, že dýchavičnosť sa zhoršuje.

Ako zistíte, kedy je dýchavičnosť vážna?

Ak je dýchavičnosť sprevádzaná bolesťou na hrudníku, mdlobami, nevoľnosťou, modravým nádychom pier alebo nechtov alebo zmenou duševnej bdelosti, vyhľadajte pohotovostnú lekársku pomoc môžu to byť príznaky srdcového infarktu alebo pľúcnej embólie.

Odporúča: