Logo sk.boatexistence.com

Čo znamená neodstrániteľná diskontinuita?

Obsah:

Čo znamená neodstrániteľná diskontinuita?
Čo znamená neodstrániteľná diskontinuita?

Video: Čo znamená neodstrániteľná diskontinuita?

Video: Čo znamená neodstrániteľná diskontinuita?
Video: Physicist's Realization: Scientists Are Blind to God 2024, Smieť
Anonim

Neodstrániteľná diskontinuita: Neodstrániteľná diskontinuita je typ diskontinuity, v ktorom limita funkcie v danom konkrétnom bode neexistuje, t.j. lim xa f(x) neexistuje.

Ako zistíte, či diskontinuitu nemožno odstrániť?

[Výpočet 1] Aký je rozdiel medzi odstrániteľnou a neodstrániteľnou diskontinuitou? … Ak limit neexistuje, potom je diskontinuita neodstrániteľná. V podstate, ak úprava hodnoty funkcie iba v bode diskontinuity spôsobí, že funkcia bude spojitá, potom je diskontinuita odstrániteľná.

Aký je príklad neodstrániteľnej diskontinuity?

Pretože x + 1 sa ruší, máte odstrániteľnú diskontinuitu na x=–1 (v grafe by ste videli dieru, nie asymptotu). Ale x – 6 sa v menovateli nezrušilo, takže na x=6 máte neodstrániteľnú diskontinuitu. Táto diskontinuita vytvára vertikálnu asymptotu v grafe na x=6.

Čo znamená odstrániteľná diskontinuita?

Odstrániteľná diskontinuita je bod na grafe, ktorý nie je definovaný alebo nezodpovedá zvyšku grafu. Existujú dva spôsoby vytvorenia odnímateľnej diskontinuity. Jedným spôsobom je definovanie výkyvu vo funkcii a druhým spôsobom je funkcia, ktorá má spoločný činiteľ v čitateli aj menovateli.

Čo je odnímateľná a neodstrániteľná diskontinuita?

Vysvetlenie: Geometricky je odstrániteľná diskontinuita dierou v grafe f. Neodstrániteľná diskontinuita je akýkoľvek iný druh diskontinuity. (Často skok alebo nekonečné diskontinuity.)

Odporúča: