Logo sk.boatexistence.com

Ktorý z nasledujúcich fixných aktív sa neodpisuje?

Obsah:

Ktorý z nasledujúcich fixných aktív sa neodpisuje?
Ktorý z nasledujúcich fixných aktív sa neodpisuje?

Video: Ktorý z nasledujúcich fixných aktív sa neodpisuje?

Video: Ktorý z nasledujúcich fixných aktív sa neodpisuje?
Video: Электрика в квартире своими руками. Финал. Переделка хрущевки от А до Я. #11 2024, Smieť
Anonim

Napríklad land je neodpisovateľný fixný majetok, pretože jeho vnútorná hodnota sa nemení. Nemôžete odpisovať majetok na osobné použitie a majetok držaný na investíciu. Príklady neodpisovateľného majetku sú: Pozemok.

Aký majetok nemožno odpísať?

Ako je uvedené v rýchlom súhrne, nemôžete odpisovať majetok na osobné použitie, zásoby alebo majetok držaný na investičné účely. Nemôžete odpisovať majetok, ktorý časom nestráca svoju hodnotu – alebo ktorý momentálne nepoužívate na vytváranie príjmu.

Aký dlhodobý majetok sa odpisuje?

Príklady dlhodobého majetku, ktorý možno odpisovať, sú budovy, nábytok a kancelárske vybavenie. Jedinou výnimkou je pôda, ktorá sa neodpisuje (keďže pôda sa časom nevyčerpáva, s výnimkou prírodných zdrojov).

Ktoré aktíva nie sú zahrnuté do fixných aktív?

Stále aktíva sú formou neobežných aktív. Ostatný dlhodobý majetok zahŕňa dlhodobé investície a nehmotný majetok. Nehmotný majetok je dlhodobý majetok, ktorý však fyzicky neexistuje. Príklady nehmotného majetku zahŕňajú goodwill, autorské práva, ochranné známky a duševné vlastníctvo.

Ktorý z nasledujúcich aktív nebude podliehať odpisom?

Správna odpoveď: Možnosť c. land. Vysvetlenie: Pozemok je fixné aktívum, ktorého hodnota sa neustále zvyšuje, a preto nepodlieha…

Odporúča: