Logo sk.boatexistence.com

Kde sú teraz beninské bronzy?

Obsah:

Kde sú teraz beninské bronzy?
Kde sú teraz beninské bronzy?

Video: Kde sú teraz beninské bronzy?

Video: Kde sú teraz beninské bronzy?
Video: Собака лаяла на гроб хозяина. Открыв его, люди закричали от страха! 2024, Júl
Anonim

Dve najväčšie zbierky beninských bronzov sa nachádzajú v Etnologickom múzeu v Berlíne a v Britskom múzeu v Londýne, zatiaľ čo tretia najväčšia zbierka sa nachádza v niekoľkých múzeách v Nigérii (predovšetkým Nigérijské národné múzeum v Lagose).

Sú beninské bronzy stále v Britskom múzeu?

Beninským bronzom predchádzali skoršie západoafrické tradície liateho mosadze, ktoré siahajú až do obdobia stredoveku. … V zbierke Britského múzea je okolo 900 predmetov z historického Beninského kráľovstva. Viac ako 100 je možné vidieť v stále sa meniacej expozícii v galériách múzea.

Existujú v USA beninské bronzy?

Metropolitné múzeum umenia v New Yorku má jednu z najväčších zbierok Beninských bronzov v USA, čo je skupina predmetov ukradnutých britskými vojakmi v roku 1897 z Kráľovstva z Beninu, na území dnešnej Nigérie. …Odoslanie dvoch Beninských bronzov je relatívne malý krok s potenciálne veľkými dôsledkami.

Vrátili sa beninské bronzy?

Múzeum, ktoré má asi 160 predmetov z mesta Benin, sa stáva poslednou inštitúciou, ktorá oznámila reštitúciu niektorých vzácnych artefaktov.

Koľko artefaktov bolo ukradnutých z Beninu?

V stredu múzeum Quai Branly v Paríži tiež odovzdalo 26 artefaktov Beninu, bývalej francúzskej kolónii, ktorá hraničí s Nigériou, ktoré boli ukradnuté v roku 1892.

Odporúča: