Logo sk.boatexistence.com

Sú potrebné každodenné standupy?

Obsah:

Sú potrebné každodenné standupy?
Sú potrebné každodenné standupy?

Video: Sú potrebné každodenné standupy?

Video: Sú potrebné každodenné standupy?
Video: Девушка подкармливала бездомную собаку, но однажды произошло ужасное! 2024, Júl
Anonim

Skrátka áno. Tu je dlhšia odpoveď: Denné standupy môžu byť veľmi efektívne, keď sú držané správne. Neefektívne každodenné standupy môžu mrhať časom každého a vyčerpávať morálku tímu.

Stojí každodenné standupy za to?

To áno. Z pohľadu Scrumu alebo XP je standup podstatnou aktivitou. Ak nemáte denné scrumy, potom to v skutočnosti nie je Scrum, nazýva sa to „scrum, ale my nerobíme denné standupy“alebo skrátene scrum.

Sú každodenné standupy stratou času?

Denný standup by mal byť rýchlym 5–10 minútovým stretnutím, aby ste sa zosúladili ako tím a zistili, ako posunúť svoju prácu vpred, aby ste dosiahli ciele svojho tímu. Nemalo by ísť o aktualizáciu stavu kvôli aktualizácii stavu. A by to nemalo byť dlhé a ani by to nemalo byť stratou času. Dobre, každodenné standup je niečo, na čo sa tešíte.

Je denný scrum povinný?

ÁNO aj NIE – je to subjektívne. Väčšina agilných praktizujúcich, s ktorými som pracoval alebo s ktorými som komunikoval, zastáva názor, že denné stand-up (Scrum) stretnutie je povinné pri sledovaní AGILE. Väčšina hovorí, že nesledujete AGILE, ak nemáte denné scrum stretnutia.

Aký zmysel majú každodenné standupy?

Cieľom denného standup mítingu je pomôcť koordinácii tímu. Táto rýchla spätná väzba pomáha tímom zosúladiť sa a zostať na správnej ceste, čo je podobné ako pri futbale. Ak sa objaví problém, môžete ho rýchlo vyriešiť a udržať projekty na správnej ceste.

Odporúča: