Logo sk.boatexistence.com

Ktorý behúň je príliš nízky?

Obsah:

Ktorý behúň je príliš nízky?
Ktorý behúň je príliš nízky?

Video: Ktorý behúň je príliš nízky?

Video: Ktorý behúň je príliš nízky?
Video: Jak si poradit s nízkým krevním tlakem | Dobré rady | Mojemedicina.cz 2024, Smieť
Anonim

Kedy je hĺbka dezénu príliš nízka? minimálny zákonný limit je 2/32 palca. To neznamená, že pneumatiky sú úplne bezpečné, ak majú 3/32 behúňa. Toto je jednoducho hranica, pri ktorej neprejdete štátnou bezpečnostnou kontrolou.

Ako zistím, či mám príliš nízky behúň?

Umiestnite centovú hlavu do niekoľkých drážok dezénu naprieč pneumatikou. Ak vždy vidíte vrchol Lincolnovej hlavy, vaše behúne sú plytké a opotrebované. Ak je to tak, vaše pneumatiky je potrebné vymeniť.

Čo je nebezpečná hĺbka dezénu pneumatiky?

Americké ministerstvo dopravy odporúča vymeniť pneumatiky, keď dosiahnu hodnotu 2/32” a mnohé štáty legálne vyžadujú výmenu pneumatík v tejto hĺbke. Myšlienkou centového testu je skontrolovať, či ste dosiahli hranicu 2/32”.

Aká je najnižšia zákonná hĺbka dezénu?

Hĺbka dezénu nesmie byť menšia ako zákonná minimálna hranica 1,6 mm Dezén je časť pneumatiky, ktorá je za normálnych podmienok v kontakte s vozovkou. Bezpečnosť a výkon vášho vozidla – najmä vo vlhkých podmienkach – sa s opotrebovaním pneumatík znižujú. Uistite sa, že vaše pneumatiky majú zákonnú minimálnu hĺbku dezénu 1,6 mm.

Je 5 32 dobrá hĺbka dezénu pneumatiky?

Hĺbka dezénu, čo robiť

6/32” Hĺbka dezénu vašej pneumatiky je dostatočná na 3 sezóny, ale pri zimnej pneumatike sa blíži k minimu. 5/32 ” Ak vás znepokojujú mokré cesty, zvážte výmenu pneumatík. 4/32” – 3/32” Vážne zvážte výmenu pneumatík čo najskôr.

Odporúča: