Logo sk.boatexistence.com

Dávate sprepitné kuriatko pri obrubníku?

Obsah:

Dávate sprepitné kuriatko pri obrubníku?
Dávate sprepitné kuriatko pri obrubníku?

Video: Dávate sprepitné kuriatko pri obrubníku?

Video: Dávate sprepitné kuriatko pri obrubníku?
Video: Tipping etiquette: How much to give and when 2024, Smieť
Anonim

Nedávno sa znepokojený zákazník Chick-fil-A obrátil na vlákno Subreddit značky a spýtal sa, či zákazníci majú dávať tipy zamestnancom rýchleho občerstvenia, ktorí im doručili objednávky na vyzdvihnutie vonku. Zdá sa, že všeobecná odpoveď je, že Chick-fil-A neumožňuje svojim pracovníkom prijímať prepitné.

Máte dať sprepitné Chick-fil-A pri chodníku?

Nesmieme prijímať tipy, pretože je to v rozpore so zásadami. Nebolo by fér, aby tí z nás, ktorí jedlo podávajú, prijímali sprepitné, pretože za jedlo nie sme zodpovední len my. Sú tam kuchári, tí, ktorí jedlo balia do vrecka alebo ho nakladajú na podnos.

Môžete dať tip na aplikáciu Chick-fil-A?

( Poskytovanie sprepitného vášmu vodičovi je voliteľné, hoci dostane 100 % sumy, ktorú určíte v časti „prepitné“vo vašej objednávke.) Objednávanie je hračka cez aplikáciu Chick-fil-A a tí, ktorí sú s jej používaním oboznámení už niekoľko rokov (vrátane mňa!), vám to povedia.

Dáte sprepitné za vyzdvihnutie autom?

Ak je to miesto, kam často chodíte alebo sa tam plánujete vracať, mali by ste rozhodne dať sprepitné. Stránka Mental Floss cituje odborníkov na etiketu z Emily Post Institute: sprepitné za objednávku so sebou sa ukladá pod „ bez záväzkov,” s 10-percentným príplatkom za veľké objednávky alebo služby na ulici.

Dostávajú pracovníci na chodníku sprepitné?

Ich zamestnanci sú dobre platení za to, aby vám dali potraviny do auta; prepitné sa nevyžaduje.

Odporúča: