Logo sk.boatexistence.com

Znižujú prerušenia počas práce vašu produktivitu?

Obsah:

Znižujú prerušenia počas práce vašu produktivitu?
Znižujú prerušenia počas práce vašu produktivitu?

Video: Znižujú prerušenia počas práce vašu produktivitu?

Video: Znižujú prerušenia počas práce vašu produktivitu?
Video: Стресс, портрет убийцы - полный документальный фильм (2008) 2024, Smieť
Anonim

V súlade s výsledkami experimentov s prerušením, pozorovacie štúdie tiež odhaľujú, že časté prerušenia vedú k pocitom zníženej produktivity Nevyhnutné sú však aj pravidelné prestávky v práci a ľudia sa vracajú z prestávky s pocitom energie a pripraveným pokračovať v práci.

Ako prerušenia ovplyvňujú produktivitu?

Obnovenie úlohy po prerušení nie je vo všeobecnosti ťažké pri jednoduchých úlohách, ale pri zložitejších sú „oneskorenia pri obnovení“problematické, hovorí. Štúdie navyše zistili, že prerušenia ohrozujú pracovné zdroje, vytvárajú „časový hlad“a časový tlak, pracovné preťaženie a stres zamestnancov.

Ovplyvňujú prerušenia kvalitu práce?

Náš výskum naznačuje, že prerušenia negatívne ovplyvňujú kvalitu práce počas zložitej úlohy kreatívneho písania. Keďže prerušenia sú tak prevládajúcou súčasťou každodenného života, je potrebné vykonať ďalší výskum, aby sa zistilo, aké ďalšie úlohy sú negatívne ovplyvnené.

Ako vyrušenia ovplyvňujú koncentráciu?

Už dlho vieme, že opakované vyrušovania ovplyvňujú koncentráciu. V roku 2005 výskum, ktorý uskutočnil Dr. Glenn Wilson z londýnskeho Inštitútu psychiatrie, zistil, že neustále prerušovanie a vyrušovanie v práci malo hlboký účinok. … Teraz sa moja koncentrácia často začína unášať po dvoch alebo troch stranách.

Vykonávate svoju prácu lepšie, ak sa tok nepreruší?

Nie sme zvyknutí byť neprerušovaní.

Ale s každým dňom bez prerušení sa veci zlepšujú a uľahčujú. A schopnosť sústrediť sa dlhé hodiny je jednou z dôležitých konkurenčných výhod, ktoré môžete vy a vaši spoluhráči mať. Takže takéto školenie sa určite oplatí.

Odporúča: