Logo sk.boatexistence.com

Budú nukleové kyseliny obsahovať síru?

Obsah:

Budú nukleové kyseliny obsahovať síru?
Budú nukleové kyseliny obsahovať síru?

Video: Budú nukleové kyseliny obsahovať síru?

Video: Budú nukleové kyseliny obsahovať síru?
Video: Sjogren's Syndrome: Dry Mouth Treatment Options 2024, Júl
Anonim

Na rozdiel od proteínov, nukleové kyseliny neobsahujú síru … Na vyjadrenie nezvyčajnej cukrovej zložky sa chromozomálne nukleové kyseliny nazývajú deoxyribonukleové kyseliny, skrátene DNA. Analogické nukleové kyseliny, v ktorých je cukrovou zložkou ribóza, sa nazývajú ribonukleové kyseliny, skrátene RNA.

Čo obsahuje nukleová kyselina?

Nukleové kyseliny obsahujú rovnaké prvky ako bielkoviny: uhlík, vodík, kyslík, dusík; plus fosfor (C, H, O, N a P) Nukleové kyseliny sú veľmi veľké makromolekuly zložené z opakujúcich sa jednotiek rovnakých stavebných blokov, nukleotidov, podobne ako perlový náhrdelník vyrobený z mnohých perál.

Je v DNA síra?

DNA fosforotioátová (PT) modifikácia je modifikácia síry na kostre DNA zavedená proteínmi DndA-E. Bol zistený v mnohých izolátoch baktérií a metagenomických súboroch údajov, vrátane ľudských patogénov, a považuje sa za široko rozšírený v prírode.

Obsahuje DNA alebo RNA síru?

Modifikácie síry boli objavené na DNA aj RNA. Substitúcia atómov kyslíka sírou na miestach nukleobázy alebo hlavného reťazca v štruktúre nukleovej kyseliny viedla k širokému spektru nukleozidov a nukleotidov modifikovaných sírou.

Kde je síra prítomná v DNA?

Tento dinukleotid, ktorý sa prirodzene vyskytuje v bakteriálnej genómovej DNA, má na svojej fosfátovej skupine atóm síry namiesto jedného z nepremosťujúcich atómov kyslíka. Modifikácia DNA, ktorá bola pôvodne vytvorená pre nástroje biochemikov a výskumníkov génovej terapie, sa prirodzene vyskytuje v baktériách (Nature Chem.

Odporúča: