Logo sk.boatexistence.com

Je metolazón diuretikum?

Obsah:

Je metolazón diuretikum?
Je metolazón diuretikum?

Video: Je metolazón diuretikum?

Video: Je metolazón diuretikum?
Video: Убийцы почек! 10 продуктов, которые вредят нашим почкам 2024, Smieť
Anonim

Metolazón patrí do triedy liekov nazývaných diuretiká („pilulky na odvodnenie“). Spôsobuje, že obličky znižujú množstvo vody a soli v tele zvýšením množstva moču.

Je metolazón silné diuretikum?

Už pri nízkych dávkach metolazónu významne zosilňuje diuretické účinky furosemidu a tým zjednodušuje liečbu zadržiavania tekutín.

Môžete užívať metolazón každý deň?

Metolazón sa zvyčajne užíva len raz za deň. Počas užívania tohto lieku možno budete musieť obmedziť soľ vo vašej strave. Dôsledne dodržujte pokyny lekára. Pri používaní metolazónu možno budete potrebovať časté krvné testy.

Kedy je najlepší čas na užívanie metolazónu?

Preto je najlepšie užívať tento liek najmenej 4 hodiny pred spaním. Používajte tento liek pravidelne, aby ste z neho mali čo najväčší úžitok. Nezabudnite ho používať každý deň v rovnakom čase podľa pokynov. Pokračujte v užívaní tohto lieku, aj keď sa cítite dobre.

Je metolazón zlý pre vaše obličky?

Pre ľudí s dnou: Metolazón môže zvýšiť množstvo kyseliny vo vašom tele. To môže spôsobiť záchvaty dny. Pre ľudí s ochorením obličiek: Metolazón sa vylučuje z vášho tela obličkami a môže sa hromadiť vo vašom tele, ak vaše obličky nefungujú tak, ako by mali. To môže viesť k toxicite.

Odporúča: