Logo sk.boatexistence.com

Je quinapril diuretikum?

Obsah:

Je quinapril diuretikum?
Je quinapril diuretikum?

Video: Je quinapril diuretikum?

Video: Je quinapril diuretikum?
Video: How do ACE inhibitors work? 2024, Smieť
Anonim

Chuinapril patrí do triedy liekov známych ako ACE inhibítory a účinkuje tak, že uvoľňuje krvné cievy, takže krv môže ľahšie prúdiť. Hydrochlorotiazid patrí do triedy liekov známych ako diuretiká/"tabletky na vodu" Účinkuje tak, že vytvárate viac moču. To pomôže vášmu telu zbaviť sa prebytočnej soli a vody.

Akú dennú dobu by ste mali užívať quinapril?

Quinapril sa môže užívať s jedlom alebo bez jedla. Čas, kedy užívate tento liek, ovplyvňuje jeho účinok. Ukázalo sa, že užívanie tohto lieku noc znižuje krvný tlak viac ako jeho ranné užívanie.

Ovplyvňuje quinapril vaše obličky?

Chuinapril a iné ACE inhibítory môžu tiež spôsobiť zlyhanie obličiek a zvýšené hladiny draslíka v krvi. Najzávažnejšie, ale veľmi zriedkavé vedľajšie účinky sú zlyhanie pečene a angioedém (opuch pier a hrdla).

Aké sú bežné vedľajšie účinky quinaprilu?

Závraty, točenie hlavy alebo únava sa môžu objaviť, keď sa vaše telo prispôsobuje liekom. Môže sa objaviť aj suchý kašeľ, nevoľnosť alebo vracanie. Ak niektorý z týchto účinkov pretrváva alebo sa zhorší, okamžite to povedzte svojmu lekárovi alebo lekárnikovi.

Spôsobuje quinapril chudnutie?

Zmenšenie obvodu pása v skupine s placebom a quinaprilom naznačuje zníženie centrálnej alebo trunkálnej obezity, čo môže byť významný faktor pri zvýšení hladín adiponektínu.

Odporúča: