Logo sk.boatexistence.com

Má šošovica leucín?

Obsah:

Má šošovica leucín?
Má šošovica leucín?

Video: Má šošovica leucín?

Video: Má šošovica leucín?
Video: Future Meat Protein Bar | FITNESS SUPPLEMENT OR JUNKFOOD? TASTE TEST | vegan protein bar review 2024, Smieť
Anonim

Proteín šošovice, podobne ako iné strukovinové proteíny, je dobrým zdrojom esenciálnych aminokyselín, najmä leucínu, lyzínu, treonínu a fenylalanínu, ale má nedostatok síry obsahujúce esenciálne aminokyseliny metionín a cysteín (tabuľka 11.1). … Názov „šošovica“je odvodený od jej typických semien v tvare šošovky.

Má šošovica vysoký obsah leucínu?

Šošovica je chutným a pohodlným zdrojom rastlinných bielkovín. Sú bohaté na leucín, poskytujú 1,3 gramu v jednej šálke (198 gramov), spolu s ďalšími zdraviu prospešnými rastlinnými zlúčeninami.

Má šošovica vysoký obsah aminokyselín?

Pestovaná šošovicová bielkovina, podobne ako bielkoviny iných obilných strukovín, je bohatá na endogénne aminokyseliny (arginín, asparágová a glutámová kyselina a leucín – viac ako polovica celkovej AA) s nízkym obsahom niektorých esenciálnych aminokyselín (EAA), ako je treonín, metionín, fenylalanín, tryptofán, histidín, valín, izoleucín a leucín – …

Obsahuje šošovica všetkých 9 esenciálnych aminokyselín?

Šošovica obsahuje všetkých deväť esenciálnych aminokyselín, hoci jej nízka hladina metionínu znamená, že sama o sebe neponúka kompletné bielkoviny.

Aké jedlo obsahuje najviac leucínu?

Mliečne výrobky, sója, fazuľa a strukoviny sú zdrojom leucínu. Fenylalanín je v mliečnych výrobkoch, mäse, hydine, sóji, rybách, fazuli a orechoch. Tryptofán je vo väčšine potravín s vysokým obsahom bielkovín, vrátane pšeničných klíčkov, tvarohu, kuracieho a morčacieho mäsa.

Odporúča: