Logo sk.boatexistence.com

Čo znamená takt?

Obsah:

Čo znamená takt?
Čo znamená takt?

Video: Čo znamená takt?

Video: Čo znamená takt?
Video: Hudební nauka - Takty 2024, Smieť
Anonim

Takt time je rýchlosť, za ktorú potrebujete dokončiť produkt, aby ste uspokojili požiadavku zákazníka. Pochádza z nemeckého slova „Takt“, čo v hudbe znamená rytmus alebo pulz. V rámci výroby je takt dôležitým meradlom produkcie voči dopytu.

Čo je Takt v podnikaní?

Výraz pochádza z nemeckého slova "takt", čo znamená " pulz." … Nastavený dopytom zákazníkov, takt vytvára pulz alebo rytmus vo všetkých procesoch v podniku, aby sa zabezpečil nepretržitý tok a využitie kapacít (napr. človek a stroj).

Ako využívate čas takt?

Výpočet času takt je jednoduchý: Vezmite dostupné množstvo času použitého na výrobu položky a vydeľte ho dopytom po produkte

  1. Takt Time=dopyt zákazníka / dostupný čas.
  2. Môj čas takt a čas cyklu sú rovnaké, takže veci môžu začať, však?

Čo je Takt v štíhlom manažmente?

Dostupný výrobný čas vydelený dopytom zákazníkov Napríklad, ak továreň na widgety funguje 480 minút denne a zákazníci požadujú 240 miniaplikácií denne, takt čas je dve minúty. Takt time first sa používal ako nástroj riadenia výroby v nemeckom leteckom priemysle v tridsiatych rokoch minulého storočia. …

Čo je príklad času takt?

Takt time je rýchlosť, akou potrebujete dokončiť produkt, aby ste uspokojili dopyt zákazníkov Ak napríklad dostanete novú objednávku produktu každé 4 hodiny, váš tím musí dokončiť produkt za 4 hodiny alebo menej, aby ste uspokojili dopyt. … Čas Takt bol prvýkrát použitý ako metrika v 30. rokoch minulého storočia v Nemecku na výrobu lietadiel.

Odporúča: