Logo sk.boatexistence.com

Malo by sa butyrát užívať nalačno?

Obsah:

Malo by sa butyrát užívať nalačno?
Malo by sa butyrát užívať nalačno?

Video: Malo by sa butyrát užívať nalačno?

Video: Malo by sa butyrát užívať nalačno?
Video: Топ-10 вещей, которые нужно сделать, чтобы быстро похудеть 2024, Smieť
Anonim

Nikdy sme nepočuli o problémoch pri užívaní butyrátu nalačno. Pre niektorých ľudí je však užívanie tohto doplnku s jedlom znesiteľnejšie ako nalačno. Približne 1-2 kapsuly s každým jedlom, pokiaľ lekár nenavrhne inak.

Vykaká vás butyrát?

Niektoré štúdie ukázali potenciálne terapeutické účinky butyrátu na zápchu, ako je zníženie bolesti pri defekácii.

Môžete užívať butyrát perorálne?

Perorálna suplementácia butyrátom môže byť preto prospešná na zníženie celkového zápalového fenotypu cirkulujúcich monocytov u pacientov s metabolickým syndrómom a možno aj na spomalenie rozvoja zápalu cievnej steny a aterosklerózy.

Hojí butyrát netesné črevo?

Vaše telo produkuje menej butyrátu ako iné mastné kyseliny s krátkym reťazcom, no má mnoho zdravotných výhod. Je potrebný pre celkové zdravie vašich čriev a tiež pomáha vytvárať energiu pre niektoré z vašich črevných buniek. Navyše môže upchať deravé črevo a dokonca pomôcť stabilizovať hladinu cukru a cholesterolu v krvi.

Funguje butyrát naozaj?

Väčšina výskumov zameraných na schopnosť kyseliny maslovej predchádzať alebo liečiť rakovinu hrubého čreva bola vykonaná na zvieratách alebo izolovaných bunkách. V jednej štúdii vedci zistili, že butyrát sodný blokuje rast buniek kolorektálneho karcinómu. Rovnaká štúdia tiež zistila, že zvyšuje rýchlosť bunkovej smrti.

Odporúča: