Logo sk.boatexistence.com

Môže byť cudzí kľúč nulový?

Obsah:

Môže byť cudzí kľúč nulový?
Môže byť cudzí kľúč nulový?

Video: Môže byť cudzí kľúč nulový?

Video: Môže byť cudzí kľúč nulový?
Video: Allowing Null Values in Part of a Compound Foreign Key 2024, Smieť
Anonim

Stručná odpoveď: Áno, môže to byť NULL alebo duplicitné Chcem vysvetliť, prečo môže byť cudzí kľúč null alebo môže byť potrebné, aby bol jedinečný alebo nie jedinečný. Najprv si zapamätajte, že cudzí kľúč jednoducho vyžaduje, aby hodnota v tomto poli najprv existovala v inej tabuľke (nadradenej tabuľke). To je všetko, čo FK podľa definície je.

Môže byť v cudzom kľúči null?

Cudzí kľúč obsahujúci hodnoty null sa nemôže zhodovať s hodnotami nadradeného kľúča, pretože nadradený kľúč podľa definície nemôže mať žiadne hodnoty null. Nulová hodnota cudzieho kľúča je však vždy platná bez ohľadu na hodnotu ktorejkoľvek z jej nenulových častí. … Hodnota cudzieho kľúča je nulová, ak je niektorá časť null.

Môže byť cudzí kľúč null mySQL?

5 odpovedí. Nulové hodnoty v cudzích kľúčoch sú úplne prijateľné Zaobchádzanie s hodnotami NULL v cudzích kľúčoch je zložité, ale to neznamená, že takéto stĺpce zmeníte na NOT NULL a vložíte figurínu („N/A“, „Neznáme“", "Žiadna hodnota" atď.) záznamy vo vašich referenčných tabuľkách.

Ako nastavíte cudzí kľúč na hodnotu null?

cudzí kľúč nemôže byť v mySQL štandardne null, dôvod je jednoduchý, ak na niečo odkazujete a necháte to null, stratíte integritu údajov. keď vytvoríte množinu tabuliek, povoľte null na NIE a potom použijete obmedzenie cudzieho kľúča.

Ktoré kľúče môžu mať hodnotu null?

Stĺpec primárneho kľúča hodnota nemôže byť nulová. Stĺpec kandidátskeho kľúča môže mať hodnotu null. Primárny kľúč je najdôležitejšou súčasťou každého vzťahu alebo tabuľky.

Odporúča: