Logo sk.boatexistence.com

Prečo je brómfenolová modrá dobrým indikátorom?

Obsah:

Prečo je brómfenolová modrá dobrým indikátorom?
Prečo je brómfenolová modrá dobrým indikátorom?

Video: Prečo je brómfenolová modrá dobrým indikátorom?

Video: Prečo je brómfenolová modrá dobrým indikátorom?
Video: AP Chemistry Lab 11 - Bromothymol Blue as a pH Indicator 2024, Smieť
Anonim

Ako funguje indikátor brómfenolovej modrej? Často sa používa ako sledovacie farbivo počas elektroforézy na agarózovom alebo polyakrylamidovom géli. Brómfenolová modrá má mierny negatívny náboj a bude migrovať rovnakým smerom ako DNA, čo umožňuje užívateľovi sledovať postup molekúl pohybujúcich sa cez gél.

Prečo je brómtymolová modrá dobrým indikátorom?

Brómtymolová modrá mení farbu v rozsahu pH od 6,0 (žltá) do 7,6 (modrá). Je dobrým indikátorom rozpusteného oxidu uhličitého (CO2) a iných slabo kyslých roztokov … Keď sa hladina oxidu uhličitého alebo kyseliny zvyšuje, roztok postupne získa žltý odtieň.

Prečo sa bromotymolová modrá používa pri titrácii?

Brómtymolová modrá je farbivo používané ako indikátor pri určovaní pH. Brómtymolová modrá je slabá kyselina. Môže byť vo forme kyseliny alebo zásady, v závislosti od pH roztoku.

Na čo sa používa brómfenolová modrá?

Brómfenolová modrá je kyslé ftaleínové farbivo, bežne používané ako indikátor pH. Použil ho Durrum (1950) na farbenie proteínov v papierovej elektroforéze.

Prečo používame brómfenolovú modrú pri gélovej elektroforéze?

Polyakrylamid (SDS PAGE gél) sa používa namiesto agarózového gélu na elektroforézu. Brómfenolová modrá (BPB) sa pridáva do tlmivého roztoku na vzorky ako sledovacie farbivo, ktoré sa pohybuje v rovnakom smere oddeľovania proteínov a ohraničuje ich prednú hranu.

Odporúča: