Logo sk.boatexistence.com

Vymiznú pseudopolypy?

Obsah:

Vymiznú pseudopolypy?
Vymiznú pseudopolypy?

Video: Vymiznú pseudopolypy?

Video: Vymiznú pseudopolypy?
Video: Zálohovanie je spustené. Veríme, že pohodené PET flaše a plechoviek takmer vymiznú. 2024, Smieť
Anonim

Chirurgická resekcia je nevyhnutná, keď sa obrovské pseudopolypy prejavia obštrukčnými symptómami, ako sú luminálne obliterácie a/alebo intususcepcie, alebo ak ich nemožno odstrániť polypektómiou. Vo väčšine prípadov však operácia nie je potrebná a presnú diagnózu možno urobiť kolonoskopiou a viacerými biopsiami.

Môže kolitída jednoducho zmiznúť?

Ulcerózna kolitída je dlhodobé (chronické) ochorenie. Môžu nastať krát, keď vaše príznaky zmiznú a vy ste v remisii niekoľko mesiacov alebo dokonca rokov. Ale príznaky sa vrátia. Ak je postihnutý iba váš konečník, riziko rakoviny hrubého čreva nie je vyššie ako normálne.

Čo spôsobuje pseudopolypy v hrubom čreve?

Zápalové polypy, tiež známe ako pseudopolypy, vznikajú z ulcerácie a opravy sliznice. Najčastejšie sa vyskytujú pri chronickej ulceróznej kolitíde, ale pozorujeme ich aj pri Crohnovej chorobe a iných formách kolitídy.

Čo sú pseudopolypy pri ulceróznej kolitíde?

Pseudopolypy sú markery epizód závažného zápalu, s ktorými sa stretávame pri endoskopii u podskupiny pacientov s ulceróznou kolitídou (UC) Ich klinický význam je neistý, okrem ich spojenia s stredné riziko kolorektálneho karcinómu.

Čo sú zápalové pseudopolypy?

Zápalový pseudopolyp je ostrov normálnej sliznice hrubého čreva, ktorý sa javí ako vyvýšený, pretože je obklopený atrofickým tkanivom (obnažená ulceratívna sliznica). Vyskytuje sa pri dlhotrvajúcej ulceróznej kolitíde.

Odporúča: