Čo je lepšie nystatín alebo flukonazol?

Obsah:

Čo je lepšie nystatín alebo flukonazol?
Čo je lepšie nystatín alebo flukonazol?

Video: Čo je lepšie nystatín alebo flukonazol?

Video: Čo je lepšie nystatín alebo flukonazol?
Video: 🌹Вяжем красивый капор - капюшон с воротником и манишкой спицами 2024, Septembra
Anonim

Flukonazol má tiež nižšiu hlásenú mieru ťažkostí s podávaním ako nystatín. V našej súčasnej štúdii porovnávajúcej tieto dva lieky u zdravých dojčiat bola suspenzia flukonazolu tiež významne účinnejšia ako konvenčná suspenzia nystatínu pri liečbe afty.

Je flukonazol účinnejší ako nystatín?

Autori dospeli k záveru, že podávanie perorálneho flukonazolu, ktorého výsledkom je vysoká koncentrácia liečiva v ústnej sliznici a slinách, je významne účinnejšia ako konvenčná suspenzia nystatínu pri liečbe perorálnych kandidóza u inak zdravých dojčiat.

Môžem užívať flukonazol s nystatínom?

Interakcie medzi vašimi liekmi

Nie interakcie boli nájdené medzi flukonazolom a nystatínom.

Aký je najúčinnejší liek na drozd v ústach?

Vo väčšine prípadov bude liečba pozostávať z antifungálnych liekov, pastiliek alebo lokálnych liekov. Najpopulárnejšie antifungálne lieky sú klotrimazol, mikonazol a nystatín. V prípade závažnejších prípadov drozdov v ústach je najbežnejšou liečbou fluconazol.

Existuje niečo silnejšie ako flukonazol?

" Itrakonazol je účinnejší ako flukonazol na dlhodobú profylaxiu invazívnych mykotických infekcií po alogénnej transplantácii krvotvorných kmeňových buniek." píšu autori. "Okrem gastrointestinálnych vedľajších účinkov je itrakonazol dobre tolerovaný. "

Odporúča: