Logo sk.boatexistence.com

Prečo mám chuť na sladké a kyslé?

Obsah:

Prečo mám chuť na sladké a kyslé?
Prečo mám chuť na sladké a kyslé?

Video: Prečo mám chuť na sladké a kyslé?

Video: Prečo mám chuť na sladké a kyslé?
Video: Sour taste 2024, Apríl
Anonim

Bežným zdrojom chute na kyslé je nedostatok žalúdočnej kyseliny v tele. Ak nejeme dostatočné množstvo kyslých potravín, hladina žalúdočnej kyseliny klesá, čo sťažuje žalúdku sterilizáciu a rozklad potravín, ktoré jeme.

Aký nedostatok spôsobuje túžbu po cukre?

Horčík reguluje hladinu glukózy a inzulínu, ako aj neurotransmiteru dopamínu. Nedostatok spôsobí intenzívnu chuť na cukor, najmä na čokoládu. Mnoho značiek horčíka je dostupných na doplnenie vášho príjmu. Zinok pomáha telu metabolizovať inzulín a glukózu.

Čo mám jesť, ak mám chuť na kyslé cukríky?

Keď máme chuť na kyslé, jedna z prvých vecí, na ktorú myslíme, sú kyslé cukríky. Ale keď sa objaví táto túžba, môžete si dať lahodnú pochúťku, ktorá je zdravšia: sorbet! Môžete tiež vypiť citrónovú alebo limetkovú šťavu alebo si dať pomaranč. Citrusové plody pomáhajú potlačiť túto túžbu.

Čo to znamená, keď vaše telo túži po niečom sladkom?

Veľa túžob po cukre pramení z nerovnováhy cukru v krvi Keď vaše telo prijíma cukor, hladina cukru v krvi prudko stúpa a telo uvoľňuje inzulín, aby ho znížilo na bezpečnejšiu úroveň. Ak vám inzulín príliš zníži hladinu cukru v krvi, čo sa často stáva, vaše telo túži po potravinách, ktoré ju zvýšia a zvýšia vašu energiu.

Prečo tak milujem kyslé jedlá?

Keď zjete kyslé jedlo, kyselina v ňom spustí reakciu v bunkách chuťových receptorov, ktoré sa nachádzajú na vašich chuťových pohárikoch … Predchádzajúce štúdie naznačili, že konzumácia kyslých potravín spôsobuje uvoľňovanie serotonínu, zlúčeniny, ktorá môže ovplyvniť mnohé základné telesné funkcie, ako je chuť do jedla, spánok, pamäť, nálada a sexuálna túžba.

Odporúča: