Logo sk.boatexistence.com

Čo robia dendritické bunky?

Obsah:

Čo robia dendritické bunky?
Čo robia dendritické bunky?

Video: Čo robia dendritické bunky?

Video: Čo robia dendritické bunky?
Video: Dendritic cells : professional antigen presenter | Antigen presenting cell | Role of dendritic cells 2024, Apríl
Anonim

Špeciálny typ imunitných buniek, ktorý sa nachádza v tkanivách, ako je koža, a posilňuje imunitné reakcie tým, že na svojom povrchu ukazuje antigény iným bunkám imunitného systému. Dendritická bunka je typ fagocytu a typ bunky prezentujúcej antigén (APC).

Čo robia dendritické bunky v imunitnom systéme?

Dendritické bunky (DC) predstavujú heterogénnu rodinu imunitných buniek, ktoré spájajú vrodenú a adaptívnu imunitu. Hlavnou funkciou týchto vrodených buniek je zachytiť, spracovať a prezentovať antigény bunkám adaptívnej imunity a sprostredkovať ich polarizáciu na efektorové bunky (1).

Za čo sú zodpovedné dendritické bunky?

Dendritické bunky (DC) sú zodpovedné za iniciovanie všetkých antigén-špecifických imunitných reakciíAko také sú hlavnými regulátormi imunitnej odpovede a slúžia tejto funkcii tým, že spájajú vlastnosti mikrobiálneho snímania vrodeného imunitného systému s vynikajúcou špecifickosťou adaptívnej odpovede.

Aká je úloha dendritických buniek v primárnej imunitnej odpovedi?

Dendritické bunky sú centrálne pri iniciácii primárnej imunitnej odpovede. Sú jedinou bunkou prezentujúcou antigén, ktorá je schopná stimulovať naivné T bunky, a preto sú kľúčové pri vytváraní adaptívnej imunity.

Aká je úloha dendritických buniek kože?

Dendritické bunky (DC) sú špecializované bunky prezentujúce antigén, ktoré sa hojne vyskytujú v periférnych tkanivách, ako je koža, kde fungujú ako imunitné strážne bunky Kožné DC migrujú do drenážnej lymfatickej uzliny, kde interagujú s naivnými T bunky na vyvolanie imunitnej odpovede na mikroorganizmy, vakcíny, nádory a vlastné antigény.

Odporúča: