Logo sk.boatexistence.com

Kde rastú kokosové orechy najlepšie?

Obsah:

Kde rastú kokosové orechy najlepšie?
Kde rastú kokosové orechy najlepšie?

Video: Kde rastú kokosové orechy najlepšie?

Video: Kde rastú kokosové orechy najlepšie?
Video: Kokosová palma 2024, Smieť
Anonim

Kokosovej palme sa darí na piesočnatých pôdach a je vysoko tolerantná voči slanosti. Uprednostňuje oblasti s bohatým slnečným žiarením a pravidelnými zrážkami (1 500 – 2 500 mm [59 – 98 palcov] ročne), vďaka čomu je kolonizácia pobrežia trópov pomerne jednoduchá.

Kde rastú kokosové palmy najlepšie?

Optimálne klimatické podmienky

Kokosové palmy rastú najlepšie pri teplotách od 85 do 95 stupňov. Keďže kokosové palmy potrebujú veľké množstvo vody a dobre sa im darí v piesočnatej pôde, slnečné tropické podnebie je pre ich rast a prežitie najlepšie.

Kde rastú kokosové palmy v USA?

Polohy v USA

Kokosové palmy rastú v USDA zónach 10 a 11 a v najteplejších oblastiach zóny 9, aj keď neočakávané mrazy v táto zóna môže zabiť dlaň.

Kedy a kde sa najlepšie pestujú kokosové orechy?

Ak žijete v teplej tropickej oblasti, môžete kokosové palmy pestovať vonku kedykoľvek počas roka, hoci teplé, daždivé letné mesiace sú najlepšie. Stromy rastú pomaly a niekoľko rokov nemusia prinášať ovocie. V dospelosti môžu dosiahnuť výšku 80 až 100 stôp.

Aké podmienky potrebujú kokosy na rast?

Klimatické charakteristiky

Kokosové palmy tolerujú niektoré sucho, ale celkovo sú to vlhkomilné rastliny, ktoré rastú na piesočnatých a hlinitých pôdach. Rastú krásne v akomkoľvek tropickom podnebí, ktoré poskytuje aspoň 25 palcov ročných zrážok, až 157 palcov.

Odporúča: