Logo sk.boatexistence.com

Počítaním kvapalinovou scintiláciou?

Obsah:

Počítaním kvapalinovou scintiláciou?
Počítaním kvapalinovou scintiláciou?

Video: Počítaním kvapalinovou scintiláciou?

Video: Počítaním kvapalinovou scintiláciou?
Video: How to measure radioactivity in a sample- principle of liquid scintillation counter 2024, Smieť
Anonim

Kvapalinové scintilačné počítanie je analytická technika, ktorá je definovaná začlenením rádioaktívne značeného analytu do rovnomernej distribúcie s kvapalným chemickým médiom schopným premeniť kinetickú energiu jadrových emisií na svetelná energia.

Čo znamená kvapalinové scintilačné počítanie?

Liquid scintillation counting (LSC) je štandardná laboratórna metóda na kvantifikáciu rádioaktivity nízkoenergetických rádioizotopov, väčšinou izotopov vyžarujúcich beta a alfa Citlivá metóda detekcie LSC vyžaduje špecifické koktaily na absorbovanie energie do detekovateľných svetelných impulzov.

Na čo sa LSC používa?

LSC možno použiť na počítanie veľkého počtu vzoriek alebo na počítanie vzoriek s nízkou úrovňou na dlhé časy počítania. Aby sa to urýchlilo a odstránilo sa únavné manuálne počítanie viacerých vzoriek, boli vyvinuté automatizované systémy LSC s viacerými vzorkami.

Používa sa primárny fluór pri počítaní kvapalinovej scintilácie?

Primárna látka (alebo primárny fluór) absorbuje energiu z rozpúšťadla a vyžaruje svetlo. Niektoré bežné primárne scintilátory zahŕňajú p-bis-(ometylstyryl)benzén (skrátene bis-MSB) a 2,5-difenyloxazol (tiež známy ako PPO).

Čo je tekutý scintilačný koktail?

Všetky tekuté scintilačné koktaily obsahujú aspoň organické rozpúšťadlo a jeden alebo viac scintilátorov. Hlavná časť LSC kokteilov, takzvané emulgačné koktaily, obsahuje kombináciu povrchovo aktívnych látok (detergentov), aby boli schopné udržať vodné vzorky.